Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O brežiški tovarni TPV, pozebi, razpisih in o DOS-u

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
08.05.2020 11:30

V današnji oddaji objavljamo nekaj zanimivejših novic iz naše regije.

Vlada je na torkovi seji odbora za gospodarstvo projekt Tovarna prihodnosti TPV Brezina uvrstila v veljavni načrt razvojnih programov v letih od 2020 in 2023. Za 49 milijonov evrov vredno naložbo, ki bo prinesla dodatnih najmanj 50 delovnih mest, je sicer že prejšnja vlada pod vodstvom Marjana Šarca odobrila 6 in pol milijona evrov spodbude. Predsednik poslovodstva TPV Marko Gorjup je medijem januarja povedal, da gre za naložbo, ki jo je ta družba zaradi poslov z Volvom, BMW in drugimi družbami začela v Brežicah. Ta bo med navedenimi dodatnimi najmanj 50 delovnimi mesti prinesla tudi 20 zaposlitev na visokotehnološkem področju.

OŠ Frana Metelka Škocjan, v okviru katerega deluje tudi Vrtec Radovednež, ima od srede naprej »novo staro« vodstvo. Dosedanja ravnateljicaIrena Čengija Peterlinje bila na javnem razpisu nedavno izbrana za novi, že tretji mandat.

Ultramaratonska kolesarja Alojz Poglavc in Dami Zupi, sta se tik pred našo oddajo odpravila na kolesarsko odisejado po Sloveniji. Na startu izpred avtohiše Slak v Novem mestu ju je pospremilo kar nekaj kolesarjev in številni se jima bodo lahko pridružili tudi na celotni trasi prve dobrodelne ultramaratonske vožnje v Sloveniji. Participacija je 10 evrov, ves zbrani denar pa bo namenjen socialno ogroženi družini iz novomeške občine za ublažitev hude eksistenčne krize, v kateri se je družina znašla. Karavana se bo na cilj v Novo mesto vrnila v nedeljo, na startno mesto, predvidoma okoli 15.ure, pred tem pa bosta Alojz in Dami prevozila 1223 kilometrsko traso.

Mestne občine Novo mesto je te dni objavila nov razpis. Sofinancirala bo nove turistične produkte in na ta način podprla nove zaposlitve, ki jih ustvarja turistična dejavnost. Posamezni prijavitelji bodo lahko v dveh letih za zaposlitve, vezane na turistične produkte, prejeli do 14.000 evrov občinske subvencije.

V zadnjem delu oddaje pa se bomo posvetili posledicam pozebe, ki so jo utrpeli vinogradniki, sadjarji in drugi pridelovalci v kmetijstvu, odpravili pa se bomo tudi v Semič, kjer občina sofinancira sterilizacije in kastracije lastniških mačk in psov na tem območju. V ta namen je pripravilatisoč evrov.

Podrobneje o vseh omenjenih temah v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 08.05.2020

TPV v Brežicah, posledice pozebe, razpisi, DOS