finska premierka Svet24.si

Finska premierka, kljub koronavirusu, v nočnem ...

princ harry, pleša, Svet24.si

Princ Harry z zgrešeno izjavo poskrbel za ...

paris Svet24.si

FOTO: V mrazu se borijo za preživetje v šotorih ...

vrtovec kosorok Reporter.si

Sekretarjeva naveza z agentom Udbe: Blaž ...

por43525BOR_6937 Necenzurirano

Skrivnost 12 milijonov z Madžarske za ...

Vlado Kreslin Odkrito.si

Vlado Kreslin je moral skočiti skozi okno!

gajser mm Ekipa24.si

NOVA TRAGEDIJA v Avstriji! Športni svet ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O dnevnih centrih DRPD-ja in o Otroškem svetu

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
03.07.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat spregovorili o dnevnih centrih novomeškega DRPD-ja in o Otroškem svetu, ki že trka na vrata – tokrat na vrata Parka Rastoče knjige pred novomeško Knjižnico Mirana Jarca.

Gostji v studiu sta bili Mojca Rodič in Kristina Lovrinovič iz novomeškega DRPD-ja. Lovrinovičeva nam je med drugim predstavila projekt Otroški svet, seznanili pa smo se tudi z dnevnimi centri, ki delujejo na Rozmanovi ulici 30, v Brezju in na Jedinščici v Novem mestu. Kakšen je namen oz. cilj teh centrov, kdo jih obiskuje in kaj tam počnejo, izveste v Slišali smo tudi, kako je novomeški DRPD »preskočil« koronapomlad in kako so se s tem soočali zlasti njihovi uporabniki, ki so v večini primerov otroci.

Eden izmed številnih projektov novomeškega DRPD-ja pa je tudi bližajoči se Otroški svet. Sodi med tiste, ki so se med Novomeščani zelo dobro prijeli. In letos ga že 17-to leto zapored pričakujemo ta mesec. Otroci – roko na srce pa tudi mnoge babice in dedki - ga že komaj čakajo, mnogi otroci z njim odraščajo in se skozi druženje naučijo marsičesa novega. Otroški svet na novo lokacijo v Park rastoče knjige pred Knjižnico Mirana Jarca v Novem mestu prihaja ta ponedeljek, 06. julija, tam pa bo vsak dan od 10. do 11.30 živahno vse do 24. julija. Niti dež ne bo ovira, saj je organizator za to dobro poskrbel. So pa letos obvezne prijave na otroski.svetdrpd@gmail.com vsaj dan pred obiskom.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 03.07.2020

DRPD Novo mesto in Otroški svet