dvojčici Dobra karma

Psihološki test: postavljate trdne ali krhke ...

5_miha perat Svet24.si

FOTO: Miha Perat uspešno okreva po operaciji

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

komen, polave Svet24.si

FOTO: Voda zalila prvo nadstopje gradu Štanjel, ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

will-smith, jason-derulo Odkrito.si

Will Smith ostal brez zob

Zala Kralj in Gašper Šantl 3 Njena.si

Zalo Kralj zavrnili zaradi 'neustrezne' postave

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O dnevnih centrih DRPD-ja in o Otroškem svetu

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
03.07.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat spregovorili o dnevnih centrih novomeškega DRPD-ja in o Otroškem svetu, ki že trka na vrata – tokrat na vrata Parka Rastoče knjige pred novomeško Knjižnico Mirana Jarca.

Gostji v studiu sta bili Mojca Rodič in Kristina Lovrinovič iz novomeškega DRPD-ja. Lovrinovičeva nam je med drugim predstavila projekt Otroški svet, seznanili pa smo se tudi z dnevnimi centri, ki delujejo na Rozmanovi ulici 30, v Brezju in na Jedinščici v Novem mestu. Kakšen je namen oz. cilj teh centrov, kdo jih obiskuje in kaj tam počnejo, izveste v Slišali smo tudi, kako je novomeški DRPD »preskočil« koronapomlad in kako so se s tem soočali zlasti njihovi uporabniki, ki so v večini primerov otroci.

Eden izmed številnih projektov novomeškega DRPD-ja pa je tudi bližajoči se Otroški svet. Sodi med tiste, ki so se med Novomeščani zelo dobro prijeli. In letos ga že 17-to leto zapored pričakujemo ta mesec. Otroci – roko na srce pa tudi mnoge babice in dedki - ga že komaj čakajo, mnogi otroci z njim odraščajo in se skozi druženje naučijo marsičesa novega. Otroški svet na novo lokacijo v Park rastoče knjige pred Knjižnico Mirana Jarca v Novem mestu prihaja ta ponedeljek, 06. julija, tam pa bo vsak dan od 10. do 11.30 živahno vse do 24. julija. Niti dež ne bo ovira, saj je organizator za to dobro poskrbel. So pa letos obvezne prijave na otroski.svetdrpd@gmail.com vsaj dan pred obiskom.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 03.07.2020

DRPD Novo mesto in Otroški svet