Sončni mrk Dobra karma

5. junij 2020: začetek sezone mrkov! Kaj to ...

elon musk Svet24.si

Elon Musk pozval k 'razbitju' Bezosovega Amazona

marko-perkovic-thompson_pl6 Reporter.si

Hrvaški pevec Thompson bo lahko od Slovenije ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

rudi-bučar Odkrito.si

Bi prepoznali tega glasbenika?

Darja Gajšek Njena.si

Je Darjo Gajšek strah, da bi jo fotografirali v ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O Dnevu brez avtomobila

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
20.09.2018 13:38

V oddaji »S Krko naokoli« smo danes gostili Rada Trifkoviča, vodjo projekta Dan brez avtomobila, ki ga v Novem mestu pripravljajo jutri.

Osrednje dogajanje bo sicer na Novem trgu, zagotovo pa bo mlade pritegnil tudi »športni otok« v parku pred Kulturnim centrom Janeza Trdine, kjer bodo predstavili nekaj športnih aktivnosti. Seznanili se bodo lahko z rekreativno vadbo tenisa, namiznega tenisa, rokometa, odbojke in košarke.

Na Novem trgu – učenci iz oddaljenih šol bodo na prizorišče prišli z brezplačnim avtobusnim prevozom – bo za otroke, učence in dijake vrsta aktivnosti. Mestna občina Novo mesto je k sodelovanju povabila predstavnike Policijske postaje Novo mesto, Gasilsko reševalnega centra, KK Adria Mobil, Trgovine koles Jože Smole – predstavili bodo e-kolo, Društva JB Team – slednje pripravlja tekmovanje v menjavi zračnic, Rdečega križa s prikazom oživljanja, Prehospitalne enote Novo mesto s predstavitvijo reševalnega vozila, pa točko Europe direct Novo mesto, Zavoda varna pot, Avto moto društva, ki bodo predstavili zaletavčka,… Mlade bodo seznanili tudi z registracijo koles v promociji projekta GoNM, udeležili se bodo lahko pohodov s Planinskim društvom Krka, ali pa zaplesali s Plesnim studiem Novo mesto. Društvo za razvoj prostovoljnega dela Novo mesto ob tem pripravlja še ustvarjalne delavnice na temo »brez avtomobila«.

Sicer pa smo v oddaji SKN preleteli tudi številne dogodke in akcije, ki jih v MO Novo mesto pripravljajo ob Evropskem tednu mobilnosti.

Oddaja SKN, 20.09.2018