reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O Dnevu brez avtomobila

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
20.09.2018 13:38

V oddaji »S Krko naokoli« smo danes gostili Rada Trifkoviča, vodjo projekta Dan brez avtomobila, ki ga v Novem mestu pripravljajo jutri.

Osrednje dogajanje bo sicer na Novem trgu, zagotovo pa bo mlade pritegnil tudi »športni otok« v parku pred Kulturnim centrom Janeza Trdine, kjer bodo predstavili nekaj športnih aktivnosti. Seznanili se bodo lahko z rekreativno vadbo tenisa, namiznega tenisa, rokometa, odbojke in košarke.

Na Novem trgu – učenci iz oddaljenih šol bodo na prizorišče prišli z brezplačnim avtobusnim prevozom – bo za otroke, učence in dijake vrsta aktivnosti. Mestna občina Novo mesto je k sodelovanju povabila predstavnike Policijske postaje Novo mesto, Gasilsko reševalnega centra, KK Adria Mobil, Trgovine koles Jože Smole – predstavili bodo e-kolo, Društva JB Team – slednje pripravlja tekmovanje v menjavi zračnic, Rdečega križa s prikazom oživljanja, Prehospitalne enote Novo mesto s predstavitvijo reševalnega vozila, pa točko Europe direct Novo mesto, Zavoda varna pot, Avto moto društva, ki bodo predstavili zaletavčka,… Mlade bodo seznanili tudi z registracijo koles v promociji projekta GoNM, udeležili se bodo lahko pohodov s Planinskim društvom Krka, ali pa zaplesali s Plesnim studiem Novo mesto. Društvo za razvoj prostovoljnega dela Novo mesto ob tem pripravlja še ustvarjalne delavnice na temo »brez avtomobila«.

Sicer pa smo v oddaji SKN preleteli tudi številne dogodke in akcije, ki jih v MO Novo mesto pripravljajo ob Evropskem tednu mobilnosti.

Oddaja SKN, 20.09.2018