rupnik profimedia-0675959565 Svet24.si

Po razkritju, da je zlorabljal nune, Slovenci ...

planicaziga Svet24.si

11-letni Žiga iz Renč ustvaril pokal za ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Država rubi Jankovićevega gradbinca, ta pred ...

KPV_Tacke_1 Reporter.si

Kaj za vraga se gre Golob: misica Tina Gaber in ...

aleksander ceferin uefa re Ekipa24.si

Na Uefi šokirani: Madžari trdijo, da jim ...

zlatolaska1 Njena.si

MasterChefova zlatolaska: 'V laseh je moč!'

ragbi 1 Ekipa24.si

Kakšno slačilnico so pustili za seboj! Mladi ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O Dnevu brez avtomobila

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
20.09.2018 13:38

V oddaji »S Krko naokoli« smo danes gostili Rada Trifkoviča, vodjo projekta Dan brez avtomobila, ki ga v Novem mestu pripravljajo jutri.

Osrednje dogajanje bo sicer na Novem trgu, zagotovo pa bo mlade pritegnil tudi »športni otok« v parku pred Kulturnim centrom Janeza Trdine, kjer bodo predstavili nekaj športnih aktivnosti. Seznanili se bodo lahko z rekreativno vadbo tenisa, namiznega tenisa, rokometa, odbojke in košarke.

Na Novem trgu – učenci iz oddaljenih šol bodo na prizorišče prišli z brezplačnim avtobusnim prevozom – bo za otroke, učence in dijake vrsta aktivnosti. Mestna občina Novo mesto je k sodelovanju povabila predstavnike Policijske postaje Novo mesto, Gasilsko reševalnega centra, KK Adria Mobil, Trgovine koles Jože Smole – predstavili bodo e-kolo, Društva JB Team – slednje pripravlja tekmovanje v menjavi zračnic, Rdečega križa s prikazom oživljanja, Prehospitalne enote Novo mesto s predstavitvijo reševalnega vozila, pa točko Europe direct Novo mesto, Zavoda varna pot, Avto moto društva, ki bodo predstavili zaletavčka,… Mlade bodo seznanili tudi z registracijo koles v promociji projekta GoNM, udeležili se bodo lahko pohodov s Planinskim društvom Krka, ali pa zaplesali s Plesnim studiem Novo mesto. Društvo za razvoj prostovoljnega dela Novo mesto ob tem pripravlja še ustvarjalne delavnice na temo »brez avtomobila«.

Sicer pa smo v oddaji SKN preleteli tudi številne dogodke in akcije, ki jih v MO Novo mesto pripravljajo ob Evropskem tednu mobilnosti.

Oddaja SKN, 20.09.2018