Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O dobrodelnem županovem turnirju, novi vstopni točki na Gorjance,…

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
08.09.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat podrobneje spregovorili o Lovsko gozdarskem domu na Vahti, o drugem delu prenove novomeškega mestnega jedra, o letošnjem dobrodelnem županovem turnirju in še o čem.

Lovsko-gozdarski dom na Vahti je uredila družba Lovstvo, gozdarstvo, Gorjanci, podjetnika Romana Zaletelja iz Vinje vasi. Gre za preurejeni nekdanji Cestarski dom in tudi okolico, kjer nastaja nova vstopna točka na Gorjance in atraktivna turistično-družabna lokacija.

Potem smo se ustavili še pri drugem delu prenove novomeškega mestnega jedra. Kaj vse bo postorjenega, boste slišali v tokratni oddaji »S Krko naokoli«.

Na Velikih Malencah v občini Brežice bodo dobili nov dom krajanov. Pred več kot 50-timi leti zgrajen dom je dotrajan, v poplavah leta 1990 in 2010 je bil tudi poplavljen. Brežiška občina je tako že leta 2012 začela priprave na obnovo, med katerimi pa so ugotovili, da bi bila ugodnejša rešitev novogradnja. S prvo arhitekturno rešitvijo se krajani niso najbolj strinjali, kar je občina upoštevala, spremenila projekt in lani pridobila tudi gradbeno dovoljenje. Zdaj bodo zavihali rokave. Povsem občinska investicija naj bi bila končana leta 2022.

Na območju Novega mesta in okolice se lahko ves mesec september z mestnimi avtobusi vozite brezplačno. Projekt brezplačne enomesečne vožnje je le eden od pobud pri spodbujanju trajnostnih prometnih ukrepov, ki potekajo v sklopu akcije Evropski teden mobilnosti.

Bliža pa se tudi dobrodelni Županov teniški turnir, ki ga bodo letos pripravili jubilejno, že desetič. Organizirali ga bodo na igriščih Teniškega kluba Portoval, prihodnjo soboto, 19. septembra, denar s tokratnega turnirja pa namenili družini Kastelic s Pristave. Kastelčevi so mlada in nadvse prijetna družina, ki šteje devet članov. Mojca in Matej ter njunih sedem otrok, najmlajša Sara jih šteje tri, najstarejši Žiga pa 16, so se pred kratkim preselili na Pristavo. Poleg šolanja na daljavo, jim veliko breme predstavlja bolezen štiriletnega Boštjana. V družini je doma tudi šport, še posebej pa izstopata osemletna Maša, ki trenira gimnastiko in je lani dosegla drugo mesto na državnem prvenstvu, pa tudi 14-letna Lana, ki je navdušena košarkarica. Da bi jim življenje vsaj nekoliko olajšali, bo županov teniški turnir tokratno pozornost namenil prav družini Kastelic s Pristave, ki ji lahko pomaga vsak. Z nakupom srečke na dan turnirja, ali pa z donacijo na transakcijski račun Društva prijateljev mladine Mojca in sicer: Društvo prijateljev mladine (DPM) Mojca Novo mesto Rozmanova ulica 10, 8000 Novo mesto TRR: SI56 0297 0001 8202 409, odprt pri NLB, d.d., Novo mesto Davčna številka: 59812982

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 08.09.2020

Vahta, prenova mestnega jedra, dom krajanov, dobrodelni teniški turnir