mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O dobrodelnih dogodkih in o obisku Janka Turka v kočevskih gozdovih

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
23.09.2020 11:30

Tokrat smo predstavili dva dobrodelna dogodka. Z mirnskim so pomagali gasilcem, z novomeškim pa družini Kastelic. A še prej smo predstavili še en pretresljiv dogodek.

Uvodoma smo se namreč ustavili pri obisku danes 96-letnega Janka Turka, nekdanjega ranjenca, ki si je po 75-tih letih ogledal partizansko bolnišnico Jelendol v Kočevskem Rogu. Med drugo svetovno vojno je bil v partizanskih vrstah in januarja 1945 v spopadu ranjen v Hinjah. Tam je takrat padlo tudi okoli 10 njegovih soborcev, med tem ko so ranjenega Janka prenesli v Kočevski Rog, kjer so ga v tamkajšnji bolnišnici zdravili skoraj dva meseca, zatem pa se je v svojo enoto spet vrnil. Na tem čustvenem obisku jelendolske bolnišnice smo Janka Turka iz Postojne spremljali s kamero.

Minulo soboto, ko je jesensko sonce božalo dolenjsko pokrajino, je bil na Mirni že 8. dobrodelni tek po Trimmigo, trim stezi Mirna-Gorenja vas. Najhitreje jo je pretekel mladi Tjaš Pelko med moškimi, med ženskami pa je bila prva Anja Fink. Na dobrodelni prireditvi so organizatorji z donacijami in prostovoljnimi prispevki zbrali skoraj pet tisoč evrov in denar namenili gasilcem.

Ob koncu pa smo bili tudi na Županovem teniškem turnirju v Novem mestu, ki je vnovič dosegel svoj plemenit namen. Na igriščih Teniškega kluba Portovald, je bil minulo soboto že v svoji jubilejni – deseti izvedbi. Udeležilo se ga je 24 tekmovalcev. S pomočjo donatorjev, tekmovalcev in gledalcev so za 9-člansko družino Kastelic s Pristave, zbrali 4.884 evrov.

O vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 23.09.2020

O Trimmigu, Županovem teniškem turnirju in o obisku Janku Turku z obiska bolnišnice Jelendol