kustec jansa vlada Svet24.si

Janševa vlada nad znanost: priča smo "novemu ...

vasle Svet24.si

Primer Vasle: Pes, ki laja, tudi joče

Marjan Šarec Svet24.si

Šarec o sodelovanju z Golobom: O »raznih paketih...

janez jansa ek Reporter.si

Janševemu človeku je spodletelo in Janša ni ...

20210527-01061753 Necenzurirano

Operacija Sava: dokument, ki Počivalška & Co. ...

dm1 Njena.si

Sveža resnica o skrivnostnem možu z masko

porzingis Ekipa24.si

Brez USMILJENJA: Dončićev soigralec prejel kazen...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O dobrodelnih dogodkih in o obisku Janka Turka v kočevskih gozdovih

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
23.09.2020 11:30

Tokrat smo predstavili dva dobrodelna dogodka. Z mirnskim so pomagali gasilcem, z novomeškim pa družini Kastelic. A še prej smo predstavili še en pretresljiv dogodek.

Uvodoma smo se namreč ustavili pri obisku danes 96-letnega Janka Turka, nekdanjega ranjenca, ki si je po 75-tih letih ogledal partizansko bolnišnico Jelendol v Kočevskem Rogu. Med drugo svetovno vojno je bil v partizanskih vrstah in januarja 1945 v spopadu ranjen v Hinjah. Tam je takrat padlo tudi okoli 10 njegovih soborcev, med tem ko so ranjenega Janka prenesli v Kočevski Rog, kjer so ga v tamkajšnji bolnišnici zdravili skoraj dva meseca, zatem pa se je v svojo enoto spet vrnil. Na tem čustvenem obisku jelendolske bolnišnice smo Janka Turka iz Postojne spremljali s kamero.

Minulo soboto, ko je jesensko sonce božalo dolenjsko pokrajino, je bil na Mirni že 8. dobrodelni tek po Trimmigo, trim stezi Mirna-Gorenja vas. Najhitreje jo je pretekel mladi Tjaš Pelko med moškimi, med ženskami pa je bila prva Anja Fink. Na dobrodelni prireditvi so organizatorji z donacijami in prostovoljnimi prispevki zbrali skoraj pet tisoč evrov in denar namenili gasilcem.

Ob koncu pa smo bili tudi na Županovem teniškem turnirju v Novem mestu, ki je vnovič dosegel svoj plemenit namen. Na igriščih Teniškega kluba Portovald, je bil minulo soboto že v svoji jubilejni – deseti izvedbi. Udeležilo se ga je 24 tekmovalcev. S pomočjo donatorjev, tekmovalcev in gledalcev so za 9-člansko družino Kastelic s Pristave, zbrali 4.884 evrov.

O vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 23.09.2020

O Trimmigu, Županovem teniškem turnirju in o obisku Janku Turku z obiska bolnišnice Jelendol