ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O dobrodelnosti, nasvetih za hišne ljubljenčke in še o čem

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
28.01.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat največ pozornosti namenili nasvetom veterinarke, kako s štirinožci ravnati, ko »stisne« mraz.

Vsebino smo namenili še akciji metliškega Rdečega križa »Stopimo skupaj - pomagajmo Galu«. V njej zbirajo denar za nakup avtomobila, prilagojenega za prevoz invalidnega Gala. Štiričlanska družina Gradišar iz Metlike ima sicer štirimesečno Gajo in 6-letnega Gala, dečka s hudo obliko cerebralne paralize, ki potrebuje 24 urno nego in pomoč. Metliški rdeči križ mu tako želi olajšati življenje in organizira dobrodelni koncert »Stopimo skupaj«, ki bo 22.februarja ob 19.uri v Športni dvorani Osnovne šole Metlika. Galu lahko pomagamo tudi z nakazilom denarja.  Št. TRR Rdečega križa Metlika 02994-0019199751 (NLB), s pripisom »za Gala«.

Kot rečeno, smo v nadaljevanju oddaje »S Krko naokoli« pripravili še nekaj nasvetov, kako poskrbeti za naše štirinožne ljubljenčke, ko stisne mraz. Gostili smo veterinarko Veroniko Radobuljac iz ambulante za male živali Vet BM v Brežicah. Katere pasme so pozimi najbolj na udaru mraza, kako moramo poskrbeti za pasje in mačje tačke, ko so ceste polne soli, kakšno hrano morajo dobivati predvsem psi, ki so zunaj, zakaj moramo nekatere kužke pozimi obleči – je to zgolj moda ali potreba? Pa tudi o tem, kaj je potrebno storiti, preden se s psom začnemo poditi po zasneženih poljanah in kakšne »pasti« ga lahko doletijo.

Nekaj besed smo namenili tudi mreži postajališč za avtodome po Sloveniji, ki se predstavlja po sejmih v Evropi. V projektu trenutno sodeluje 87 občin-partneric, poleg vodilne Mirne v naši regiji še Brežice, Dolenjske Toplice, Kostanjevica na Krki, Metlika, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Semič, Sevnica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje in Žužemberk.

Oddajo »S Krko naokoli« je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN: 28.01.2019

Oddaja "S Krko naokoli"