horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 25. januarja

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

ugrizi posteljne stenice Svet24.si

Pošasti iz teme: vampirski ugriz posteljne ...

Jolanda Drobež Svet24.si

FOTO: Kako so Slovenki na Malti nezakonito zasegli...

kitajc Dobra karma

25. 1.: kitajsko novo leto! Kaj prinaša kovinska ...

miha rodman Njena.si

Zaljubljeni slovenski igralec

silvija pokrajac Njena.si

Silvia po lepotnem posegu: 'Brez tega sem grda!'

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O Festivalu urbanega dogajanja

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
30.05.2019 13:30

V Oddaji »S Krko naokoli« danes gostimo Francija Judeža, koordinatorja sobotnega dogajanja na novomeškem Festivalu urbanega dogajanja.

V Novem mestu se tako prvič pod skupno streho predstavljajo posamezni dogodki, ki so prej potekali ločeno, precej obogateni, povezani in umeščeni v izjemen prostor prenovljenega Glavnega trga. Že zjutraj bodo na eni od starejših hiš v mestnem jedru začeli ustvarjati grafitarji, ki bodo na fasado naslikali karikature teh velikih tako ali drugače povezanih z Novim mestom. To bodo Dragotin Kette, Janez Trdina in Leon Štukelj.

Sledilo bo plesno tekmovanje v breakdancu, ki ga pripravlja Plesni studio Novo mesto z naslovom »Bitka za Novo mesto«. Plesalci breakdanca iz vse Slovenije se bodo skozi dan merili v izvedbi vratolomnih akrobacij, najboljši pa bo na koncu domov odnesel naslov prvaka Novega mesta. Vse skupaj se bo začelo ob 10.uri dopoldne.

Dogajanje se bo popoldne ob 14.uri nadaljevalo na tako imenovanem Urban' GIN Festivalu. Na festivalu bodo slovenski »destilarji« pripravljali koktejle in svoje izvirne različice trenutno verjetno najbolj priljubljene mešane pijače.

Mesto bodo obiskale tudi tri mestne godbe – iz Novega mesta, Kostanjevice na Krki in iz hrvaške Petrovine, ne bo manjkalo pa niti izvrstne kulinarične ponudbe.

Sobotni večer pa se bo na prenovljenem Glavnem trgu v Novem mestu spremenil v nostalgično Diskoteko na trgu. Obiskovalci bodo lahko zaplesali na prostem v ritmih disko glasbe. Na trgu se bosta pridružila Matthew Z in Matteo Kunst, DJ-ja, ki bosta obiskovalce s svojim glasbenim izborom popeljala v 90. leta prejšnjega stoletja ter na prelom tisočletja. Matthew Z je že vrsto let sinonim za odlično zabavo, naj bo to v ljubljanskem Cirkusu, drugih klubih po Sloveniji ali na Collegiumovih potovanjih. Matteo Kunst pa je Novomeščan, ki je svoje izkušnje nabiral na eni izmed najbolj vročih party destinacij, otoku Pagu, kjer je bil rezident kluba Papaya. V minulih letih je bil stalni gost Spring Break festivalov, že več let pa je tudi gostitelj enega najbolj priljubljenih ljubljanskih klubskih večerov, dogodka Tutti Frutti v klubu Cirkus.

O vsem dogajanju v sklopu Festivala urbanega dogajanja – vstopnine ne bo – pa več v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli" o Festivalu urbanega dogajanja: 30.05.2019

Pogovor s Francijem Judežem o Festivalu urbanega dogajanja