profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

horoskop_astrologija_zodiak Svet24.si

Horoskop za četrtek, 21. januarja

janja sluga bobo1 Reporter.si

Portali SDS so se zaradi nastopa v Studiu City ...

otrok, trgovina, trgovina z otroškim programom Svet24.si

Kaj vse se odpira v devetih regijah z boljšo ...

Janša-Jelinčič Necenzurirano

Koliko stane podpora Jelinčičeve SNS? Tri ...

Hillary Clinton Kamala Harris in Michelle Obama Odkrito.si

Zakaj je toliko žensk na inavguraciji nosilo ...

Robbie Williams Odkrito.si

Robbie Williams zbolel za korono

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O Gačah, vrtcu na Mirni in o razstavi o Agničevih

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
27.09.2019 11:30

Današnja oddaja je mozaična. Poročali smo o novomeški reciklarni, atletskem vrtcu, predstavili idejo za nov vrtec na Mirni in pokukali v novo, še bogatejšo sezono na smučišču Gače. Ustavili smo se tudi pri nedavno odprti etnološki razstavi Kleparska delavnica Agnič.

Najprej smo nekaj besed namenili novomeški reciklarni, ki po štirih letih v Novem mestu ugaša. Danes jo lahko na stari lokaciji še zadnjič obiščete, potem pa bo oktobra začela delovati v Trebnjem, na naslovu Hudeje 40. Danes je vse do 19.ure ponudba reciklarne na voljo po promocijskih cenah.

V Atletskem klubu Krka pa posebno pozornost namenjajo mladim. Tako imajo že vrsto let atletsko abecedo, kjer osnove atletike, oziroma kraljice vseh športov, spoznavajo otroci, stari od 5 do 9 let, v dveh vadbenih skupinah. Oktobra pa bo že tretje leto zapored stekla tudi vadba v atletskem vrtcu, namenjena otrokom, starim 3 in 4 leta.

Bili smo tudi na Mirni, kjer je zasedal občinski svet. Svetniki so se najdlje zadržali pri predstavitvi ureditve središča kraja, ki je obsegala tudi načrt za novi vrtec, sprejeli pa so tudi rebalans letošnjega proračuna.

In še na Gače smo se odpravili. Lanska zima je bila vremensko za edino dolenjsko-belokranjsko smučišče izrazito neugodna, a so se kljub temu žičnice tam vrtele skoraj polna dva meseca. Opogumljeni s tem so se upravitelji smučišča zagnano lotili priprav na novo sezono. In kaj vse pripravljajo? Prisluhnite oddaji »S Krko naokoli«, v kateri poročamo tudi o etnološki razstavi Kleparska delavnica Agnič.

Oddajo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 27.09.2019

O vrtcu na Mirni, smučišču Gače, razstavi o Agničevi družini