zakon privlačnosti Dobra karma

Zakon privlačnosti v želeno smer lahko sprožimo...

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 26. maja

katedrala svobode Reporter.si

Katedrala Svobode: Sprte stranke bivše koalicije ...

Družina Grivec, nov hlev Svet24.si

Na pogorišču je zrasel nov gospodarski objekt

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo: kaj je KPK ugotovila v aferi maketa

petra-roi Odkrito.si

Se žena slovenskega pevca res videva z Donaldom ...

Ana Praznik Njena.si

Ana Praznik se je na skrivaj pripravljala več ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O HE Mokrice in ostalih temah

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
15.04.2019 13:40

V oddaji »S Krko naokoli« je bila osrednja tema odločitev Upravnega sodišča glede gradnje projekta HE Mokrice, poročali pa smo tudi o drugih temah.

Tako smo za uvod poročali o nedavno odprti razstavi Vere Stanković, ki so jo v petek odprli v lapidariju Galerije Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki z naslovom Trans-formacije ali Poslovilna zabava, ki si jo lahko ogledate še do 9.junija. Poročali smo tudi o delu in načrtih Galerije Božidar Jakac, ki jo vodi direktor Goran Milovanović in tudi z nedavno odprte razstave v mali dvorani Dolenjskega muzeja v Novem mestu. Avtorja razstave – kustosinja Dolenjskega muzeja Petra Stipančić in arheolog Rafko Urankar sta jo naslovila Na dobri poti. Na ogled so namreč arheološke izkopanine zadnjih dveh let, ki so jih našli ob prenovi novomeškega mestnega središča.

Spregovorili smo tudi o pomenu čebel, ki se ga vsi premalo zavedamo, saj smo bili na Pislakovem dnevu oz. tradicionalnem letnem srečanju Strokovnega združenja profesionalnih čebelarjev.

Oddajo pa smo končali v Posavju, od koder smo podrobneje poročali o odločitvi Upravnega sodišča, ki je ugodilo pritožbi Društva za proučevanje rib Slovenije in lani izdano okoljevarstveno soglasje vrnilo v vnovičen postopek. To pomeni nove zastoje pri projektu HE Mokrice.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN: 15.04.2019