mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O HE Mokrice, krških investicijah, PC Puščava in o ureditvi ceste v Mirni Peči

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
15.06.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat predstavili številne aktualne vsebine iz naše regije.

Uvodoma smo poročali o tem, da je Društvo za preučevanje rib Slovenije podalo prijavo na Komisijo za preprečevanje korupcije zoper ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka. Očitajo mu kršitve predpisov o nasprotju interesov ter kršitve etike in integritete javnega sektorja. Oglasili so se tudi z ministrstva, kjer menijo, da je zavzemanje ministra Andreja Vizjaka za čimprejšnjo izvedbo projekta njegova pogodbena obveznost. Ob tem sam minister navaja, da ta nevladna organizacija ne pozna projekta in pomembne vloge ministrstva v tem projektu in v projektih ostalih Hidroelektrarn na spodnji Savi.

Občina Krško je s tamkajšnjim podjetjem Kostak te dni podpisala pogodbo za izvedbo in nadzor gradnje komunalne infrastrukture v Velikem Podlogu pri Krškem. Za naložbo bo odštela 1,6 milijona evrov. V okviru naložbe, ki naj bi jo končali leta 2022, pa predvidevajo izgradnjo kanalizacijskega sistema v skupni dolžini nekaj več kot dva kilometra.

Pred tednom dni je stekla rekonstrukcija glavne ceste Zidani Most-Radeče v dolžini 1,23 kilometra. Pogodbena vrednost gradnje, katere investitor je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, je 5 in pol milijona evrov. Gradbena dela bodo potekala fazno in bodo predvidoma zaključena konec prihodnjega leta. Na cesti Zidani Most-Radeče je tako promet urejen izmenično enosmerno s pomočjo prometno odvisnih semaforjev, zaradi boljše pretočnosti pa v konicah po potrebi promet urejajo ročno.

Župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver in direktor podjetja Komunalne gradnje Grosuplje Viktor Dolinšek pa sta pred dnevi podpisala pogodbo v višini skoraj 451 tisoč evrov za komunalno ureditev prve faze Poslovne cone Puščava. Občina je za naložbo pridobila slabih 439 tisoč evrov nepovratnega denarja. Gradnja 1. faze naj bi bila zaključena najkasneje do 31. avgusta

Mirnopeška občina se je lotila ureditve pločnika na odseku lokalne ceste med Mirno Pečjo proti Malenski vasi, ki vodi proti Prečni in je vsako leto vse bolj prometno obremenjena. Zato je za ves motorni promet že od konca prejšnjega meseca zaprtih prvih 120 metrov ceste. Zapora je predvidena do konca junija, je ustrezno označena, obvoz pa urejen skozi zaselek Rogovila. Kot je povedal Andrej Kastelic z mirnopeške občinske uprave, je ena največjih težav občine na tej cesti, zagotavljanje prometne varnosti za pešce, kjer je še posebej nevaren začetek odseka v Mirni Peči.

Občina Krško bo za naložbe v različno infrastrukturo v tekočem letu skupaj namenila približno 20 milijonov evrov, je na novinarski konferenci ob občinskem prazniku povedal župan Miran Stanko in izpostavil najpomembneje oz. finančno najzahtevnejše investicije. Ena izmed teh je gradnja prizidka h krški Valvasorjevi knjižnici.

V okviru participativnega proračuna so občani med drugim v lanskem letu na predlog Mitje Omerzela in Sandija Lekšeta izglasovali tudi nakup defibrilatorjev za območji krajevnih skupnosti Zdole in Koprivnica. Podžupan občine Krško Vlado Grahovac je tako ti napravi zdaj predal v uporabo obema predstavnikoma omenjenih krajevnih skupnosti. Po zadnjih podatkih je tako na območju občine Krško skupno zdaj 28 defibrilatorjev, ki so dostopni 24 ur dnevno.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 15.06.2020

HE Mokrice, investicije KK, PC Puščava, Mirna Peč