Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O informativni oddaji multimedijcev ŠC Novo mesto in še o čem

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
18.02.2020 11:30

Tudi tokrat smo za vas predstavili kar nekaj različnih vsebin, v ospredje pa postavili spet multimedijsko ekipo Šolskega centra Novo mesto.

V uvodu smo se ustavili v Semiču, kjer so v okviru evropskega projekta WiFi4EU konec lanskega leta vzpostavili brezžično omrežje, ki uporabnikom na javnih mestih omogoča brezplačno spletno povezavo. Semič je bil v skupini prvih prejemnic sredstev Evropske komisije v Sloveniji za ta namen, projekt pa je uresničil kot ena prvih slovenskih občin.

Društvo likovnih umetnikov Dolenjske je v galeriji Kulturnega centra Janeza Trdine v Novem mestu postavilo na ogled razstavo Vmesni prostor akademske slikarke in sočlanice društva Andreje Schwenner. Tudi o tem poročamo, saj mesto v oddaji vselej dajemo tudi kulturi.

Sledila je zanimiva zgodba, ki prihaja z največje srednješolske izobraževalne ustanove v Sloveniji. Multimedijska produkcija Šolskega centra Novo mesto je pred dnevi pripravila svojo prvo informativno oddajo. Kako je nastala, kdo so njeni kreativci in kakšni so načrti, izveste v oddaji »S Krko naokoli«, v kateri smo se pogovarjali z ravnateljem Srednje elektro šole in tehniške gimnazije Borisom Plutom.

V Pobrežju pri Črnomlju so v sklopu občinskega praznika, ki ga uradno praznujejo danes, prejšnji teden odprli dodatno zgrajeni enokilometrski sekundarni vodovodni odsek, ki nekaj več kot desetim prebivalcem te vasi ob Kolpi omogoča zanesljivo vodooskrbo in protipožarno varnost. Črnomaljska občina je za naložbo odštela nekaj manj kot 170.000 evrov, dobrih 160.000 evrov je zanjo dobila iz državnega proračuna.

Nekaj informacij je novih tudi na projektu tretje razvojne osi. Napredek na severnem delu trase trenutno ovira več postopkov. Za izbiro izvajalca prvih gradbenih del na lokaciji Gaberke je v teku revizijski postopek, umeščanje hitre ceste severno od Slovenj Gradca pa trenutno čaka na nadaljnje korake direkcije za vode, so nedavno povedali člani koordinacijskega odbora za tretjo razvojno os. Med tem je nekaj premikov na odseku Šentrupert-Velenje. O tem v naši oddaji.

Mestna občina Novo mesto je v sklopu konference Zlati kamen prejela zlati ISSO certifikat razvojne odličnosti, občina Kočevje pa omejuje uporabo plastičnega pribora v javnih ustanovah in vabi na tradicionalno čistilno akcijo prostovoljcev Očistimo Kočevsko, ki bo 28.marca.

Oddaja "S Krko naokoli", 18.02.2020

Šolski center Novo mesto, DLUD, MONM, WiFi4EU, Kočevje, 3. razvojna os