1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

Mladen Grdović Svet24.si

VIDEO: Mladen Grdović v Marezigah omagal na odru

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

Popevka 2022 Odkrito.si

Poglejte, kdo vse bo prepeval na Popevki 2022!

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O krški obvoznici, pitni vodi, podjetju Rem in še čem

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
29.11.2019 11:30

V današnji oddaji smo v ospredje postavili krško obvoznico, pa pitno vodo in vladno pomoč za naložbo podjetja Rem.

Najprej smo se ustavili v občini Črnomelj, kjer inženirske enote Slovenske vojske na območju Balkovcev urejajo štiri kilometre dovoznih poti, ki jih uporabljajo za varovanje državne meje. Poti so težko prevozne in v slabših vremenskih razmerah lahko tudi nevarne, zato je vojska ugodila prošnji policije, da sanira posebej kritične odseke dostopov do opazovalnic. Pa ste vedeli, da je Slovenska vojska na podporne naloge policiji, pripadnike napotila 161.401-krat in prevozila skoraj šest milijonov kilometrov.

Metliška občina pa je v torek praznovala občinski praznik, ki ga je obeležila z večerno osrednjo slovesnostjo. Najprej so se z minuto molka in s kratkim spominskim filmom spomnili dr. Antona Mavretiča, ki je pred tednom dni umrl v Ameriki. Podelili so tudi občinska priznanja. Plaketo kot najvišje občinsko priznanje je za dolgoletno vestno delo v gasilstvu in številnih drugih društvih ter za prizadevanja za razvoj domačega Krasinca prejel Jože Pezdirc. Priznanje za delo na področju športa pa si je kot perspektivna športnica prislužila mlada lokostrelka Tia Sopčič iz Podzemlja.

V Krškem, kjer so februarja sprostili promet po novem savskem mostu, ki so ga postavili v okviru gradnje tamkajšnje mestne obvoznice, bodo sredi decembra odprli še zadnji oz. južni krak obvoznice s krožiščem na desnem bregu Save pri Žadovinku. Predstavili pa smo tudi preventivni projekt Mar nam je za skupnost, ki ga izvajajo prav tako v občini Krško in obsega ureditev degradiranih območij z novimi vadbenimi površinami in ukrepe za zdravo skupnost.

Po načelih krožnega gospodarstva po vsej Evropi spodbujajo vnovično uporabo vode, s čimer želijo doseči bolj trajnostno upravljanje z vodnimi viri. Tej pobudi se je pridružila tudi občina Trebnje, ki kot edina iz Slovenije sodeluje v mednarodnem projektu AQUARES. Ta je namenjen osveščanju o pomenu trajnostne rabe vodnih virov ter pripravam ustreznih politik in ukrepov, s katerimi bi se spodbudilo naložbe v vnovično rabo vode v različnih sektorjih.

Ob koncu pa še o tem, da je vlada ta teden odločila, da bo trebanjskemu podjetju Rem namenila 2,6 milijona evrov subvencije za sofinanciranje proizvodnje nove generacije fleksibilnih modularnih nizkoenergetskih montažnih objektov. Kaj bo ta naložba pomenila, prisluhnite v zadnjem delu radijskih potepov, kjer smo se ustavili tudi v novomeškem APT-u.

Podrobneje o vsem omenjenem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 29.11.2019

Slovenska vojska, občinski nagrajenci, krška obvoznica, pitna voda, Rem