duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

Samantha Katie James Svet24.si

Miselne akrobacije neke misice izzvale šok, ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O ZD Sevnica, sevniškem centru za duševno zdravje, pa tudi o medvedih

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
31.03.2020 11:30

V današnji oddaji obširneje objavljamo nekaj zanimivih tem. Med drugim opozarjamo sprehajalce v gozd pred zbujenimi medvedi, bili smo v Zdravstvenem domu Sevnica in se ustavili še v tamkajšnjem centru za duševno zdravje.

V teh dneh, ko se mnogi zaradi omejitev druženja po sprostitev odpravljajo v naravo, strokovnjaki opozarjajo, da so se medvedi po zimskem dremežu že začeli prebujati in je možnosti za srečanje z njimi več. Zato je potrebna večja previdnost, odsvetujejo gibanje po brezpotjih, obisk gozda pa naj bo v vseh pogledih spoštljiv do živali in rastlin.

V nadaljevanju pa smo se pogovarjali z direktorico Zdravstvenega doma Sevnica Vladimiro Tomšič. V teh zahtevnih časih je zdravstvo tisto, ki čuti posledice dolgoletnega ignoriranja politike in ne dovolj skrbnega odnosa do zdravstva. In prav zaposleni v zdravstvu nam zdaj najbolj pomagajo v izjemni skrbi za preprečitev širjenja virusa in seveda, tudi za obolele.

Pred dnevi smo poročali, da so iz psihiatrične klinike v Ljubljani predčasno izpustili 70 pacientov. To so morali storiti zaradi reorganizacije prostorov, vendar pa med odpuščenimi ni nikogar, ki bi bil akutno bolan ali mora biti na zaprtem oddelku. So pa ti pacienti z duševnimi motnjami lahko kot tempirana bomba za širjenje koronavirusa. Eden takšnih centrov za duševno zdravje odraslih je tudi v Sevnici. Deluje eno leto, direktorica tamkajšnjega zdravstvenega doma pa pravi, da zdaj skrbijo še za tiste paciente, ki so z Vojnika in Ljubljane odpuščeni v domačo oskrbo.

Več o vseh omenjenih temah v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec. 

Oddaja "S Krko naokoli", 31.03.2020

Zdravstveni dom Sevnica, CDZ Sevnica in pozor zaradi medvedov