Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O mostovih, igrišču, kolesarskih stezah in o poslovanju TPV

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
30.01.2020 11:30

Danes smo se ustavili pri aktualnih informacijah v Sevnici in v Brežicah, obiskali smo Kočevje in poročali tudi iz Novega mesta.

V Sevnici bodo nadaljevali projekt tamkajšnjega stadiona. Pripravljalna dela zanj so stekla že predlani, gradnjo pa je nato zavrla neugodna pobočna geološka podlaga. Zaradi nepredvidenega odziva terena so na izvedeno stabilizacijo izvedli še poseg z globokimi drenažami. In kako naprej?

V Brežicah so lani končali celovito prenovo 115-metrskega več kot 110 let starega in močno načetega železnega mosta prek Save. Zdaj jih čaka še drugi most, ki ga bodo prenovili predvidoma do konca letošnjega leta, promet po obeh pa naj bi vnovič stekel najpozneje prihodnjo pomlad. Ohranili bodo enosmerni lokalni promet. Obe investiciji bo občina pokrila iz svojega proračuna.

Kočevje, kjer si prizadevajo za hitrejše in učinkovitejše reševanje nekaterih primerov romske problematike, pa je ta tedne obiskal varuh človekovih pravic Peter Svetina. Sešel se je z županom Vladimirjem Prebiličem, ki ga je seznanil z ukrepi, potrebnimi za okrepitev sožitja z Romi, Svetina pa mu je obljubil pomoč pri zagotovitvi večje vključenosti države.

Združenje mestnih občin Slovenije je novomeški občini ta teden potrdilo tri naložbe s seznama izbranih naložb trajnostne mobilnosti, zanje pa bo občina dobila 1,7 milijona evrov. Denar bo namenjen ureditvi kolesarske poti Loka-Kandija, brvi in kolesarske poti Irča vas ter kolesarske povezave Drska-Bršljin.

Novomeško okrožno sodišče je ta teden na eno leto in devet mesecev zapora obsodilo še tretjega ugrabitelja – 26-letnega Alžirca. Sodišče je imelo kar nekaj težav z ugotavljanjem njegove starosti, saj se je izkazoval s kar tremi različnimi dokumenti. Za ugrabitev 57-letnega Miroslava Moravca iz Bele krajine sta ostala dva ugrabitelja, takrat 18-letni Alžirec in 25-letni Maročan na novomeškem sodišču krivdo za ugrabitev priznala že avgusta lani, za kar jima je sodišče izreklo po eno leto in devet mesecev zapora. Trojica bo morala ugrabljenemu Belokranjcu plačati 213 evrov stroškov, ki jih je imel z najemom nadomestnega vozila, po prestani kazni pa bo za pet let tudi izgnana iz Slovenije.

Ob koncu naše oddaje pa smo poročali še o poslovanju in o inovativni dejavnosti v skupini TPV, v kateri je več kot 1.200 zaposlenih, ki so lani v povprečju zabeležili 3,3 inovacije na zaposlenega.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 30.01.2020

Brežiški mostovi, kolesarske steze, inovacije in poslovanje TPV,....