Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O MPA, delih na Uršnih Selih, srečanju z verskimi skupnostmi in o nagradah

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
04.02.2020 11:30

Tudi tokrat smo za vas predstavili kar nekaj načrtovanih projektov in dogodkov v naši regiji, bili pa smo tudi na skupnem koncertu posavskih glasbenih šol.

Uvodoma smo predstavili nekaj zanimivosti o Mreži postajališč za avtodome po Sloveniji. Nova zakonodaja je spremenila pravila gradnje postajališč za avtodome, o čemer so razpravljali na posvetu v sklopu nedavnega sejma Alpe Adria, pri tem pa so poudarili, da je umestitev in izvedljivost odvisna od posamične lokacije in določil prostorskega akta za konkretno lokacijo. Osnovno načelo umeščanja teh postajališč v prostor je strnil župan občine Mirna in vodja projekta Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji Dušan Skerbiš.

Hrvaška policija je prejšnji teden prijela 41-letnega državljana Slovenije in 29-letnega državljana Bosne in Hercegovine zaradi tihotapljenja mamil. Policija ju je ustavila v občini Kraljevec ob Sotli, ob hrvaško-slovenski meji, medtem ko sta v kombiju prevažala 481 kilogramov marihuane. Vrednost zaplenjenih mamil naj bi po ocenah policije znašala od 675.000 do 945.000 evrov. Dvojica je zdaj v priporu.

Mestna občina Novo mesto, stanovanjsko podjetje Zarja in gradbeno podjetje Malkom so prejšnji teden podpisali pogodbo za prenovo zadružnega doma na Uršnih selih pri Novem mestu. V več kot 60 let stari zgradbi bodo ob prostorih krajevne skupnosti uredili tudi šest najemnih stanovanj. Naložba bo skupaj z davkom stala približno pol milijona evrov. Občina bo prispevala približno 350.000 evrov, solastnik in upravitelj objekta - podjetje Zarja - pa približno 150.000 evrov.

Podžupanja Občine Krško Ana Somrak s sodelavci, je prejšnji teden na Senovem gostila predstavnike verskih skupnosti, ki delujejo v občini Krško. Senovški župnik Janez Turinek jih je uvodoma pozdravil v cerkvi sv. Kristusa Odrešenika, kjer so lani obnovili streho, podžupanja pa je gostom predstavila lanskoletno delo in naložbe Občine Krško in letošnje načrte.

V Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice so tretji četrtek v januarju posavske glasbene šole pripravile skupen koncert. V tokratni že peti izvedbi se je predstavilo 238 glasbenikov glasbenih šol Brežice, Krško in Sevnica.

Ob koncu pa smo spregovorili še o nagradah. Najprej o tisti, ki jo je dobil projekt Gradovi Posavja, potem pa še o prejemnikih priznanj in odličij Zveze kulturnih društev Brežice. Prvo so ob nazivu ambasador inovativnosti v turizmu podelili prejšnji teden na sejmu Alpe Adria, brežiški nagrajenci pa bodo znake zahvale in časti dobili na četrtkovi slovesnosti v počastitev slovenskega kulturnega praznika v brežiškem kulturnem domu.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

S Krko naokoli, 04.02.2020

Mreža PZA, Zadružni dom Uršna sela, Krško verske skupnosti, glasbene šole Posavja, Gradovi Posavja