Pomeranian Svet24.si

VIDEO: Poglejte, kako je psiček v ZDA pregnal ...

profimedia-0715131113 Svet24.si

Finska premierka po objavi posnetka z zabave ...

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

katarina kecek PL Reporter.si

Katarina Keček: Zaradi resnice o spolnem ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

britney spears Odkrito.si

Prvi mož Britney Spears v zaporu!

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O nagradah, zalezovalcih in o cepljenju HPV

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
23.01.2020 11:30

Med drugim smo v današnji oddaji govorili tudi o dveh aktualnih temah. Kako se zoperstaviti zasledovalcem in zakaj je cepljenje HPV pametna odločitev.

Za uvod smo pripravili nekaj kratkih novic. Med drugim to, da je kot ena prvih slovenskih splošnih knjižnic prav novomeška Knjižnica Mirana Jarca prejela priznanje uporabnikom modela kakovosti CAF, ki ga podeljuje Ministrstvo za javno upravo.

Poročali smo o še enem potresu, ki zadnje čase vznemirjajo Belokranjce, pa tudi o uspešnem poslovanju destilarne in čokoladnice Berryshka, ki ima svoje prostore v Obrhu pri Dolenjskih Toplicah.

V nadaljevanju smo se spet ustavili pri nedavnem streljanju v Grosuplju, v katerem je poleg nosečnice in njenega še nerojenega otroka, umrl tudi strelec sam. Kako je pravzaprav z zalezovanjem, kako se odzvati in kaj lahko storimo, če smo v vlogi žrtve, bo v naši oddaji spregovoril nekdanji vodja oddelka za mladoletniško kriminaliteto v upravi kriminalistične policije Anton Toni Klančnik, ki je danes zaposlen na Europolu.

Pa še ene aktualne teme se bomo lotili – cepljenja, ki bi lahko povsem izkoreninilo rak materničnega vratu. Tega v skoraj vseh primerih povzroča okužba s HPV virusi in možna cepljenja lahko precej zmanjšajo možnosti za obolelost. Pogovarjali smo se z Novomeščanom docentom dr. Leonom Megličem, ki je že vrsto let priznan ginekolog na ljubljanskem kliničnem centru.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 23.01.2020

Potresi, zalezovanje, Berryshka, cepljenje HPV