Danijel Bešič Loredan Svet24.si

Danijel Bešič Loredan: "Tega si ne bi nikoli ...

balkon Svet24.si

Mlada družina iz okolice Celja bi zaradi napake ...

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

arlington police Ekipa24.si

Policija brez milosti do Luke Dončića! Poglejte,...

nlp Odkrito.si

Je TO najboljša fotografija NLP-ja vseh časov?!

luka doncic Ekipa24.si

Srbi so Luki Dončiću pripisali, da igra kot ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O novem mandatu Kramar Zupanove, dobrodelnem Trimmigu, fizioterapiji in še čem

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
24.09.2019 11:30

Današnja oddaja je mozaična. Spregovorili bomo o še enem mandatu direktorice novomeške bolnišnice, pa o dobrodelnem Trimmigu in o Svetovnem dnevu fizioterapije.

Svet zavoda Splošne bolnišnice Novo mesto je dozdajšnji direktorici Mileni Kramar Zupan v torek zvečer soglasno izglasoval nov oz. drugi mandat na čelu te osrednje dolenjske bolnišnične ustanove. Svet Splošne bolnišnice Novo mesto je prosto delovno mesto direktorja bolnišnice za mandatno obdobje štirih let sicer razpisal 16. avgusta, na razpis pa se je prijavil še diplomirani inženir strojništva Božidar Resnik iz Krškega.

Le kdo od Slovencev ne obožuje praženega krompirja?! V začetku septembra je bil v Postojni že 19.svetovni festival praženega krompirja v organizaciji Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi. Festivala so se udeležila tudi nekatera podobna društva iz naše regije, med drugim iz Tržišča, ki so odlično predstavili ne le različne izpeljanke praženega krompirja, pač pa tudi svoj kraj. Prihodnje leto bo festival gostila Sevnica.

Društvo Bralna značka Slovenije, ki sodi pod okrilje Zveze prijateljev mladine Slovenije, je tudi letos pripravilo darilno slikanico za prvošolce - Škrat Kuzma dobi nagrado Svetlane Makarovič z ilustracijami Tomaža Lavriča. Na dan zlatih knjig in ob začetku bralnega leta so te dni prvošolcem v Sloveniji ter slovenskim otrokom zunaj slovenskih meja razdelili 25.500 izvodov. Med prvošolčki so tudi otroci šol iz naše regije.

Šli pa smo tudi v novomeško bolnišnico, kjer se vsakodnevno srečujejo s kronično bolečino pri pacientih, zato so prejšnji teden javnosti predstavili, kaj pomeni kronična bolečina in kako jo je možno s telesno vadbo omiliti, pozdraviti ali celo preprečiti. Na željo posameznikov so opravili tudi vrsto preizkusov in testiran.

V sevniški občini popisujejo škodo po avgustovskem neurju in tudi o tem poročamo, podrobnosti pa najdete tudi TUKAJ.

Čisto ob koncu današnjega radijskega potepa smo se ustavili še na dobrodelnem teku Trimmigo, ki je minulo soboto na startu trim steze od Mirne do Gorenje vasi, združil približno 400 ljudi iz vse Slovenije. Letošnji dobrodelni Trimmigo so mirnski prostovoljci posvetili mladi družinici z Mirne. Še ne dveletna deklica ima mišično distrofijo in da bi ji omogočili dodatne plačljive fizioterapije, s katerimi bi okrepila mišice, so udeleženci teka zbrali skoraj 5.000 evrov prostovoljnih prispevkov. Donacije se še vedno stekajo na račun društva Partizan, ki je bil tudi organizator dogodka.

Več o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli": 24.09.2019

V SKN o novem mandatu M.K.Zupan, fizioterapiji, Trimmigu in še čem