atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O novomeškem Leonu, Zorčičevem obisku v Novem mestu in še o čem

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
26.05.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat v ospredje postavili obisk predsednika Državnega zbora Igorja Zorčiča v Novem mestu, nekaj minut pa smo namenili tudi drugim temam iz naše regije.

Na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto so pred dnevi spet imeli jubilanta. Redni krvodajalec Alojz Lindič iz Klenovika pri Škocjanu je namreč že stotič daroval kri. Začel je kot mlad vojak, eden od razlogov za to pa je bil dvodnevni nagradni dopust. A konec služenja vojaškega roka ga ni odvrnil od krvodajalstva, saj je temu ostal zvest vse do danes in bo tako tudi v prihodnje, dokler bo le lahko.

Skupina Renault je kupila linijo za proizvodnjo zaščitnih mask, s katerimi bo zadovoljila svoje potrebe ter zaposlenim v vseh svojih podružnicah in v komercialni mreži po Evropi zagotovila zdravje in varnost tako v industrijski obratih in v terciarnih dejavnostih, kot v Renaultovi lastni in koncesijski prodajno-servisni mreži. Ta proizvodna linija bo nameščena v Renaultovi tovarni Flins v Franciji, obratovati pa bo začela julija. Na njej bodo lahko izdelali do milijon in pol kirurških mask tedensko.

Prejšnji teden sta Novo mesto obiskala predsednik Državnega zbora Igor Zorčič v četrtek, v petek pa še minister za okolje in prostor Andrej Vizjak. Oba je sprejel novomeški župan Gregor Macedoni. Pa se najprej posvetimo Zorčičevemu obisku dolenjske prestolnice. Z županom sta si v luči vnovičnega odprtja šol ogledala, kako poteka pouk na Osnovni šoli Center. Na delovnem srečanju na rotovžu se je predsednik seznanil z aktualnimi projekti v Mestni občini Novo mesto, kot so nadaljevanje prenove mestnega jedra, gradnja odseka tretje razvojne osi in načrtovana gradnja prvega plavalnega kompleksa v regiji. Sledil je obisk v Krajevni skupnosti Bučna vas, kjer so člani sveta predstavili življenje v neposredni bližini največjih romskih naselji.

Občina Mokronog-Trebelno je s podjetjema Komunalne gradnje iz Grosupljega in KOP Brežice te dni podpisala pogodbi za prenovo dela občinske cestne infrastrukture. V prvem delu bo za ceste letos namenila nekaj več kot 170.000 evrov. Na podlagi v petek podpisanih pogodb bodo dela izvedli na skupaj skoraj treh kilometrih cestišč, in sicer na lokalnih odsekih Puščava-Hrastovica, Ornuška vas-Češnjice pri Trebelnem in Dolenje Laknice ter na odsekih javnih poti v Hrastovici in na Pugledu. Uredili bodo tudi dostopno cesto ob teniškem igrišču v Mokronogu, povezovalno cesto pri Strelovem turnu, asfaltirali javno površino na Veliki Strmici in del javne poti v Bitovski gori. Gradbena dela, vključno z asfaltno preplastitvijo, nameravajo končati do sredine septembra.

Po novomeškem mestnem jedru pa je včeraj začeli voziti manjši električni avtobus za pet potnikov, ki so ga po rojaku in olimpioniku Leonu Štuklju poimenovali Leon. Zanj je občina odštela 55.000 evrov, štiri petine naložbe bo pokrila z denarjem Eko sklada, stroške njegovega delovanja pa zagotovila iz proračuna. Vožnjo lahko naročite na mobilni številki 031 663 067. Če pa minibus srečate na poti, lahko šoferju tudi samo pomahate in če bo le dovolj prostora, bo ustavil. Med delovniki bo vozil med 8. in 15. uro, ob sobotah med 8.30 in 13. uro, njegov vozni čas - določenega voznega reda nima – pa bo po potrebi možno prilagoditi.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 26.05.2020

O novomeškem Leonu, obisku preds.DZ RS Zorčiča v Nm, ceste v občini Mokronog-Trebelno