Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O novomeški bolnišnici in o črnem močerilu

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
01.03.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat podrobneje poročali o poslovanju in načrtih novomeške bolnišnice, spoznali pa smo tudi belokrajskega endemita – črno človeško ribico. Pa še nekaj drugih tem smo nanizali.

Splošna bolnišnica Novo mesto je po interventnem sanacijskem vložku lani vnovič poslovala s poslovnim presežkom. Po interventnem sanacijskem vložku nekaj manj kot 4,4 milijona evrov, so lansko leto končali z nekaj manj kot 400 tisoč evri presežka.

Na Zavodu za izobraževanje in kulturo so v sklopu meseca varne rabe interneta pripravili delavnico z naslovom »Kaj Google ve o meni?« Udeleženci so spoznali številne pasti, ki jih nastavlja globalni svet informacij in tudi, kako jih premagati.

V Krškem je tamkajšnja družba Savaprojekt pred kratkim gostila Bavarce. Šlo je za udeležence dvoletnega programa za izobraževanje inženirjev in arhitektov, ki ga na Bavarskem izvajata Ministrstvo za bivanje, gradbeništvo in transport ter Ministrstvo za okolje in potrošništvo.

Ustavili smo se tudi v občini Šmarješke Toplice, kjer so z današnjim dnem dobili tudi podžupana. To je postal dolgoletni občinski svetnik iz Zbur Franc Anderlič.

V zadnjem delu oddaje pa smo spregovorili o tem, kako bodo v Beli krajini varovali življenjski prostor črne človeške ribice.

Več v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli": 01.03.2019

Oddaja "S Krko naokoli"