mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): S pogorišča in iz življenja v občinah

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
21.03.2019 13:27

V današnji oddaji »S Krko naokoli« smo spregovorili o šentrupertski občinski seji, občinskih nagrajenkah občine Mokronog-Trebelno, pa tudi o jubilejnem letu trebanjskega CIK-a, dobrodelnosti posameznikov in Lions klubov Novo mesto in Trebnje, opozorili pa smo tudi na zaporo novomeškega Kandijskega mostu.

Bili smo na občinskem praznovanju v Mokronogu, kjer je listino občine Mokronog Trebelno prejela Osnovna šola Mokronog, priznanje pa zdravnica Marta Pančur. Poročali smo o občinski seji v Šentrupertu, kjer so sklenili, da je treba predlog proračuna za letošnje leto pred prvo obravnavo dopolniti. Šlo naj bi za 184 tisoč evrov prihodkov iz dobička Javnega podjetja Energetika Šentrupert, ki je v občinski lasti, denar pa naj bi bil namenjen delovanju in programom javnih zavodov v občini.

Še o jubilejnem letu trebanjskega CIKa smo poročali, pa tudi o dobrodelnosti. Lions klub Trebnje je ob 20-letnici delovanja minulo soboto pripravil dobrodelni koncert z naslovom Podarimo koncert, s katerim so zbrali 1.853 evrov za nadarjene otroke iz socialno ogroženih družin. Za RK Metlika pa so pomoč zbirali novomeški Lionsi, ki so združili moči s kolegi iz Rotary kluba in njunih podmladkov. Zbrali so za 2 kombija oblačil, obutve, igrač in šolskih potrebščin, ki jih bodo namenili otrokom iz socialno šibkejših družin.

V oddaji »S Krko naokoli« smo opozorili še na zaporo Kandijskega mostu, po katerem bo zaradi prenove mestnega jedra vse do nedelje onemogočen promet, in predstavili trenutne razmere na pogorišču novomeškega Centra biotehnike in turizma Grm. Prav na ta center pa je le posijalo tudi nekaj sonca, saj so pred dnevi z družbo Slovenski državni gozd podpisali pogodbo o gospodarjenju z državnim gozdom v Jurki vasi. Tako bodo njihovi dijaki tam izvajali gozdarsko izobraževalni program, denar, ki ga bodo ob tem zaslužili, pa bo namenjen sanaciji po požaru.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

S Krko naokoli: 21.03.2019

Oddaja "S Krko naokoli"