Pomeranian Svet24.si

VIDEO: Poglejte, kako je psiček v ZDA pregnal ...

profimedia-0715131113 Svet24.si

Finska premierka po objavi posnetka z zabave ...

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

katarina kecek PL Reporter.si

Katarina Keček: Zaradi resnice o spolnem ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

britney spears Odkrito.si

Prvi mož Britney Spears v zaporu!

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O ortopedskem podvigu, prenovi bazena, novomeški večnamenski poti in še čem

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
10.07.2019 13:30

Oddaja »S Krko naokoli« je danes mozaična.

Najprej smo se ustavili v novomeški bolnišnici, kjer že vrsto let uvajajo programe pospešenega okrevanja po ortopedskih operacijah. Zdaj pa lahko ponosno povedo, da so zdravniki ortopedi v novomeški bolnišnici postavili nov mejnik na področju ortopedije.

V Sevnici so v petek odprli prenovljeni, leta 1985 zgrajeni krajevni kopališki bazen. Sevniška občina bo za njegovo prenovo, ki je njena letošnja največja naložba, skupaj z davkom odštela nekaj manj kot 1,2 milijona evrov. Jeseni bodo nadaljevali drugo fazo prenove.

Bili smo tudi v Škocjanu na Knobleharjevi akademiji in si ogledali opero Toska, na prostem, ko je s Tosko jokalo celo nebo.

V Novem mestu je končana prenova večnamenske poti za pešce in kolesarje do mestnega pokopališča v Srebrničah, ki so jo zgradili ob novembra lani začeti prenovi državnega cestnega odseka med novomeškim Brodom in Srebrničami. Naložba je stala nekaj manj kot 1,1 milijona evrov. Nekaj manj kot 140.000 evrov je prispevala Mestna občina Novo mesto, razliko pa država.

Ustavili smo se še v krajinskem parku Lahinja, kjer je bila v soboto tradicionalna prireditev z naslovom Pokosimo Nerajske luge, na kateri so kosci in grabljice prikazali, kako so nekdaj na roke kosili in grabili v lugih. Med kosci so bili najboljši Mirko Puhek, Jaka Ivanič in Stanislav Kuzma, med grabljicami pa Metka Wolf, Špela Švajger in na tretjem mestu Valentin Kralj in Katarina Jesih.

In še v Humanitarni center OZ RK Novo mesto smo pokukali. Objavljamo, kaj socialno ogroženi potrebujejo in kaj je na voljo. Imate tudi vi morda kaj, česar ne rabite več? Oglasite se v humanitarnem centru novomeškega Rdečega križa.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli" o ortopedskem podvigu, investicijah in še o čem: 10.07.2019

Oddaja "S Krko naokoli" o ortopedskem podvigu, investicijah in še o čem