žalostna ženska Dobra karma

'Odločila sem se pisati vsem tistim, ki ste ...

Simon Kukec Svet24.si

Ste ga videli? Na lastno pest je zapustil ...

jankovic ceferin bobo 2 Reporter.si

Zoran Janković svojega nekdanjega odvetnika ...

klop, klopi Svet24.si

Najbolj nevarna "zverina" v Sloveniji prebujena in...

20200219-00990349 Necenzurirano

Med epidemijo še čistka v policiji

miljana kulic Odkrito.si

Zadruga: Popljuvala očeta svojega otroka

MIHA ROBNIK na crnem 5 Njena.si

MasterChef: To se je zgodilo, ko je javno razgalil...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O petku 13., migrantih, tretji razvojni osi, drevoredu in projektih

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
13.12.2019 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat poročali o različnih temah. Nekaj o vraževerju ob koncu leta in na petek 13-tega, več pa o dogodkih iz naše regije. Med drugim tudi o obisku Evropske združene levice v Črnomlju.

Za uvod smo se ustavili pri današnjem datumu. Pred nami je namreč še zadnji letošnji nesrečni petek trinajstega. Zakaj bi bil petek 13. nesrečen? Ali pa, zakaj moramo ženske prvi dan novega leta ostati doma?

Potem pa smo šli k resnejšim temam in v uvodu obiskali Črnomelj, kjer je bila včeraj na obisku delegacija poslanske skupine konfederalne skupine Evropske združene levice - Zelene nordijske levice. Delegacija je s postankoma v Črnomlju in na Vinici začela obisk Hrvaške ter Bosne in Hercegovine na temo ugotavljanja stanja pravic migrantov in raziskovanja kršitev človekovih pravic v širši balkanski regiji.

Dars je za prva dela na tretji razvojni osi pri izbiri izvajalca del na odseku Novo mesto-Osredek prejel štiri zahtevke za revizijo. S tem se bo postopek izbire izvajalcev zamaknil, saj sledijo preverbe zahtevkov in nadaljnji postopki za izbiro.

V Novem mestu se v teh dneh napovedano urejanje Kettejevega drevoreda nadaljuje z odstranjevanjem podrastja, grmovnic in manjših dreves na stiku z drevoredom ter na gradišču in ob prihodnji tematski poti na Marofu. Kaj bo sledilo in koliko dreves bo zamenjanih, v oddaji »S Krko naokoli«.

V Beli krajini so v sklopu projekta SPOT svetovanje JV SLOVENIJA, v Kulturnem centru Semič, nedavno pripravili regijsko srečanje podjetniških podpornih institucij. Dogodek je bil namenjen krepitvi, nadgradnji medsebojnega sodelovanja in izmenjavi izkušenj regijskih podjetniških institucij.

Več o vseh temah v današnji oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 13.12.2019

O petku 13., srečanju Evropske levice v Črnomlju na temo migrantov, 3.razvojna os, prenovi drevoreda, podpornem okolju JV Slovenije