Anatoli Antonov Svet24.si

V Kremlju nekateri razmišljajo o ameriški ponudbi

Borut Pahor - ležeča Svet24.si

»Zaradi spremembe oblasti se ne menja celotne ...

marjan dukaucic bobo Necenzurirano

Zadnje dejanje ministra Dikaučiča: več denarja ...

drago janca f andraz gombac Reporter.si

Veliki pisatelj Drago Jančar: Slovensko toksično...

doncic jenner Ekipa24.si

Dončić in ameriška zvezdnica! Saj ne boste ...

jure-novak-zaključek Njena.si

Ljubezen po domače: Jure namesto ljubezni ...

Stožice navijači Ekipa24.si

Kaos v Stožicah! Navijači vdrli na igrišče, ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O poslovanju in donaciji Krke, o CIK Trebnje in še čem

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
21.04.2020 11:30

V današnji oddaji smo spregovorili o novomeški Krki, pa o njeni donaciji in tudi o CIK-u Trebnje, kako njihovi člani preživljajo ta koronačas.

Novomeška Krka v prvem letošnjem četrtletju kljub pandemiji koronavirusa ni zaznala negativnih posledic za oskrbovalno verigo, se pa nekoliko podaljšujejo transportne poti. In kakšno je bilo Krkin poslovanje v lanskem letu? Uspešno, podrobneje pa v naši oddaji.

Svetniki Občine Mokronog-Trebelno so na dopisni seji prejšnji teden potrdili predlog, da se občina pridruži skupni občinski upravi občin Dolenjske, ki so jo januarja ustanovile Mestna občina Novo mesto ter občini Straža in Trebnje. Odlok, ki so ga sprejeli po skrajšanem postopku, določa sodelovanje v skupni občinski upravi od 1. maja naprej.

Oddelek za pediatrijo Splošne bolnišnice Novo mesto je bogatejši za novo sodobno ultrazvočno napravo, namenjeno diagnostičnim preiskavam različnih organskih sistemov telesa. Nakup 100.000 evrov vredne naprave je v celoti omogočila novomeška farmacevtska družba Krka.

Nadzorniki Gen energije, ki upravlja s polovico Nuklearne elektrarne Krško, so za generalnega direktorja družbe soglasno in vnovič imenovali Martina Novšaka in mu od 8.julija naprej podelili nov štiri leten mandat.

V naslednjih tednih se bo v naseljih Mestne občine Novo mesto, kjer ni obstoječih širokopasovnih priključkov in povezav, začela gradnja odprtega optičnega omrežja v sklopu projekta RUNE. Tudi o tem podrobneje v naši oddaji.

V Centru za izobraževanje in kulturo Trebnje so se hitro prilagodili razmeram v državi in za večino njihovih programov uvedli izobraževanje na daljavo. Tako nemoteno potekajo osnovna šola za odrasle in vsi srednješolski programi, pa tudi svetovanje na daljavo in študijski krožki Univerze za tretje življenjsko obdobje Trebnje.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec. 

Oddaja "S Krko naokoli", 21.04.2020

O Krki d.d., donaciji bolnišnici NM, o CIK Trebnje in o RUNE