duhovna pot Dobra karma

Ko drugi mislijo, da ste umrli, ste v resnici ...

donald-trump, melania-trump Svet24.si

VIDEO: Ob Donaldu mračna Melania. Ob tem, kar je ...

matej lahovnik-pl Reporter.si

Poglejte, koliko so davkoplačevalce stali ...

andrej sisko stajerska varda bobo2 Svet24.si

Šiškova varda nadlegovala lastnika kampa

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ere Petra Vriska je konec

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

franko bajc Njena.si

Franko, kot ga še niste videli

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O prodaji Energetike, projektu na OŠ Bršljin in o ½ maratonu

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
30.09.2019 11:30

Današnja oddaja je mozaična. Vanjo smo tokrat uvrstili novice iz občin Šentrupert, Trebnje in Novo mesto, pa tudi nekaj kulturnih in športnih dogodkov.

Bili smo v Šentrupertu, kjer je občinski svet na nedavni seji med drugim odločal o predlogu prodaje javnega podjetja Energetika Šentrupert. Svetniki so župana pooblastili, da izpelje postopke za prodajo. Občina bo podjetje prodala po metodi javne dražbe ali javnega zbiranja ponudb, nikakor pa ne pod cenilno vrednostjo.

Občina Trebnje in Krajevna skupnost Velika Loka pa sta pred dnevi uradno odprli dve novozgrajeni gozdni cesti, ki skupaj z obstoječo gozdno cesto tvorijo sklenjen krog v dolžini približno 5 km. Lastnikom gozdov zdaj nudijo možnost lažjega spravila lesa, vsem prebivalcem in obiskovalcem pa priložnost za prijetno rekreacijo.

Vokalna skupina Mezzo se je udeležila mednarodnega festivala zborov v Herceg Novem prejela zlato priznanje ter priznanje za najboljšo izvedbo skladbe iz obdobja renesanse. Tudi orkester Ave pod vodstvom Mira Sajeta se veseli izjemnega uspeha. Z mednarodnega WASBE tekmovanja v Rusiji, so se namreč vrnili z zmago. Strokovna komisija je orkester Ave imenovala za absolutnega zmagovalca prestižnega WASBE tekmovanja. Ob prejeti nagradi Grand Prix je orkestru dodelila še naslov Laureate.

Učenci OŠ Bršljin so se kot ambasadorji programa Varno na kolesu prejšnji teden odpravili na kolesarski izlet. Sporočilo o varnosti v prometu so ponesli na novomeško OŠ Center, kjer so tamkajšnje učence povabili, da za prihod v šolo čim pogosteje uporabljajo okolju prijaznejša prevozna sredstva. V Semiču smo spremljali že peto ponovitev športno zabavne prireditve Očka in jaz tečeva. Poleg Osnovne šole Belokranjskega odreda in Enote vrtca Sonček, so moči združili še predstavniki Kulturnega centra Semič in tamkajšnje občine. Sodelovali so otroci, stari od dve do 6 let in njihovi očki oziroma dedki, prav vsi pa so si pritekli svojo medaljo.

Vse bližje pa je tudi Novomeški ½ maraton, na katerega je prijavljenih že več kot 800 tekačev in tekačic iz 12-tih držav, med katerimi je tudi glavnina najboljših slovenskih tekačev. Tokratna druga izvedba bo to soboto in nedeljo. Trasi nedeljskih osrednjih preizkušenj na 21 in 6,5 km progi ostajata enaki kot lani, s 300-metrskim podaljškom po pentlji pri krožišču »tabletka«. Prijave za osrednji nedeljski preizkušnji so možne samo še danes.

Več o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 30.09.2019

Energetika Šentrupert, Trebnje, Mezzo, Ave, OŠ Bršljin,Semič, Novomeški 1/2 maraton