mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O projektih in načrtih občine Mirna

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
21.10.2019 11:30

Današnja oddaja je posvečena investicijskemu razvoju občine Mirna.

Na Mirni se namrečv bližnji prihodnosti obeta več naložb za izboljšanje bivanja. Na Sokolski ulici nameravajo zgraditi nove stanovanjske bloke, v kompleksu nekdanjega Preventa bodo uredili prostore za otroški vrtec, knjižnico in glasbeno šolo, v nekdanjih skladiščih pa trgovski center. Mirnčani čakajo tudi gradnjo krajevne obvoznice. Pred mikrofonom smo gostili župana Dušana Skerbiša, ki občino vodi od njenega nastanka leta 2011. Med drugim smo ga vprašali, na katere tri naložbe je v času svojega županovanja najbolj ponosen, da so uresničene in katera investicija mu je najljubša, najbolj simpatična, najbolj pri srcu in zakaj.

Občina Mirna je pred dnevi pripravila tudi predstavitev štirih projektov, ki bodo v prihodnje bistveno soustvarjali podobo centra kraja, povečali število prebivalcev in še izboljšali kakovost življenja v občini. Župan nam je pojasnil, zakaj je potreben takšen stik z občani?

Pred kratkim je občina z lastniki nekdanjih skladiščnih prostorov podpisala pismo o nameri za nakup nepremičnine za izgradnjo vrtca, knjižnice in glasbene šole. Odločili so se namreč za prenovo in dograditev obstoječe stavbe in ne za novogradnjo. Zakaj tako, pojasnjujemo v oddaji »S Krko naokoli«, v kateri predstavljamo tudi druge investicije. Ustavili pa smo se tudi pri vlaganju zasebnikov v razvoj občine. Zasebna investitorja namreč na Mirni načrtujeta gradnjo novih stanovanj, eden upa tudi na vzpostavitev trgovskega centra.

Kaj načrtovane naložbe pomenijo za občino pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 21.10.2019

O naložbah na območju občine Mirna