ales hojs bobo6 Svet24.si

Aleš Hojs pomotoma objavil zasebno sporočilo: ...

elektrika (1) Svet24.si

Ste pripravljeni na večdnevni električni mrk?

čaj, pitje čaja Svet24.si

Čaji, ki preženejo nespečnost, prehlad, ...

janez jansa ek Reporter.si

Zakaj Janša ne pove, kaj zameri evropskima ...

Dikaucic-interpel Necenzurirano

Vladavina lopovov #kolumna

2_miha novak Njena.si

Čuk Miha razkril, kako se je zaljubil v novo ...

mura mm 1 Ekipa24.si

NOROOO! Britanec IAN, veliki NAVIJAČ Mure, je v ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O projektih, šentjernejskih županskih kandidatih in o kulturi

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
10.02.2020 11:30

Tudi tokrat smo za vas predstavili kar nekaj različnih vsebin, med drugim pa smo govorili o zanimivem projektu v Novem mest, predstavili oba županska kandidata na šentjernejskih volitvah, bili pa smo tudi v Trebnjem.

Za uvod smo se tokrat ustavili v Novem mestu. Mestna občina bo namreč s podjetjem Avant Car po zgledu Ljubljane in drugih mest po državi, v približno treh mesecih uvedla sistem souporabe električnih avtomobilov. Na treh izposojevališčih v mestnem središču naj bi bilo sprva na voljo 10 do 20 vozil, morebitno širitev ponudbe in izposojevališč pa bo narekoval odziv občanov in podjetij.

V boj za mesto šentjernejskega nadomestnega župana se podajata Franc Hudoklin in Jože Simončič. Obema smo namenili nekaj minut in predstavili »njune« projekte, ki naj bi jih izpeljala v primeru zmage.

Ob koncu oddaje smo se ustavili še v Trebnjem. Knjižnica Pavla Golie, ki bo prihodnje leto praznovala 90 let delovanja, ima po lanski preureditvi za petino več prostora, namenjenega uporabnikom, a je s 395-timi kvadratnimi metri še vedno krepko pod normativi glede na število meščanov. Sredstva za prenovo v višini 36.000 evrov je zagotovila Občina Trebnje, ki je prisluhnila prostorski stiski knjižnice. Sicer pa smo predstavili tudi novo prireditveno ploščad in park skulptur na prostem. Urejanje parka se je začelo konec oktobra in zaključilo pred dnevi. Obračunska vrednost prve faze parka je nekaj manj kot 115 tisoč evrov, od tega je nekaj več kot 46 tisoč evrov sofinanciral Evropski sklad za regionalni razvoj.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 10.02.2020

Električni avtomobili v NM, volitve v Šentjerneju, Senior Čr, Knjižnica PG Trebnje