kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O projektih, uspehih in načrtih

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
08.01.2020 11:30

Danes smo preleteli kar nekaj dogodkov in odločitev, ki so tako ali drugače povezani še z lanskim letom.

Tako so na primer, desetim upravam bolnišnic v sanaciji, ki so dosegle kriterije za izplačilo, od lanskega junija do letošnjega septembra izplačali 124.170 evrov delovne uspešnosti z naslova povečanega dela. Za delovno uspešnost so tako članom sanacijskih uprav v Splošni bolnišnici Novo mesto od junija 2018 do septembra lani, izplačali  dobrih 21. tisoč evrov, Splošni bolnišnici Brežice pa slabih 12 tisoč evrov.

Prebivalce občine Sevnica, ki so v lanskih poletnih in jesenskih mesecih utrpeli škodo zaradi neurja in so po pošti prejeli obrazec 2.09 od Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje za prijavo škode po toči, občina obvešča, da naj obrazec s potrebnimi dokazili oddajo Oddelku za gospodarske dejavnosti Občine Sevnica najpozneje do prihodnje srede, 15. januarja.

V občini Škocjan je med pomembnejšimi zaključenimi projekti, tudi rekonstrukcija cestišča na Bučki. O tem je spregovoril župan Jože Kapler, ki je poudaril, da so ključnega pomena hodniki za pešce in javna razsvetljava ter obnova vodovoda. Drugi izjemno pomemben projekt je tudi projekt hidravličnih izboljšav, vreden 3 milijone evrov. Občina bo od tega dobila 2,5 milijona evrov nepovratnega evropskega denarja.

Ena od tem je bila tudi težko pričakovana obnova ceste Zidani Most-Radeče. Direkcija za infrastrukturo je na javni razpis za izbor izvajalca del za rekonstrukcijo te ceste prejela pet ponudb, ki so v pregledu in ocenjevanju. Če ne bo pritožb na odločitev o izboru izvajalca, se bodo dela, ki so ocenjena na okoli 7,5 milijona evrov, predvidoma začela spomladi.

Stečajni upravitelj družbe Labod konfekcija iz Ljubljane je upnikom družbe, ki se je pred 10 leti preselila iz Novega mesta, kjer je bila nekdaj tovarna tekstila, priznal za 5,5 milijona evrov terjatev. Največ dolgov je Labod pustil do banke Sberbank, ki je tudi dala predlog za stečaj. Ti dolgovi segajo še v leto 2009, ko je Labod še kot novomeška družba pri tedanji Volksbank najel za dobrih 5 milijonov evrov dolgoročnega posojila.

Družba Adria Mobil pa je zaključila najuspešnejše poslovno leto doslej. najuspešnejše doslej. Družba v lasti francoskega Triganoja je prodala 15.241 vozil za prosti čas in ustvarila skoraj 402 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje. Količinsko in vrednostno je to osem odstotkov več kot v minulem 12-mesečnem primerljivem obdobju. Tudi na ravni skupine, v kateri je poleg matične družbe Adria Mobil iz Novega mesta še 11 odvisnih družb, od tega osem v tujini, beležijo podobne indekse rasti. Rezultati so bili izjemni, saj so prav vse družbe v skupini v omenjenem obdobju poslovale odlično in s trendom rasti, je zapisano v poslovnem poročilu, objavljenem na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Mestna občina Novo mesto in tamkajšnji razvojni center pa se bosta v okviru mednarodnega partnerskega pilotnega raziskovalnega projekta Varcities, ki ga v celoti financira Evropska komisija, lotila revitalizacije posameznih delov športno-rekreacijskega parka Češča vas pri novomeškem velodromu. Skupaj bosta dobila nekaj več kot 620.000 evrov podpore.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 08.01.2020

Okrevanje bolnišnic, investicije, Adria Mobil, projekt Varcities