Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Prenova mostu v Dolenjem Polju, o prostovoljstvu, sevniškem bazenu, Zavodu Novo mesto

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
03.06.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat pozornost namenili različnim aktualnim informacijam iz naše regije, največ minut pa posvetili prostovoljstvu.

V okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva, ki je bil od 25. do 31. maja, je Slovenska filantropija razglasila prejemnike nazivov Prostovoljstvu prijazno mesto. S tem nazivom nagradijo občine, ki aktivno spodbujajo prostovoljstvo in med njimi so letos tudi tri iz naše regije – Sevnica, Krško in Kočevje. Naziv Junaki našega časa je med šolami in dijaškimi domovi prejela tudi Srednja šola Črnomelj s koordinatorico prostovoljskih aktivnosti na šoli profesorico Janjo Jankovič. Sicer pa ima naša regija še eno nagrajenko. Posebno priznanje v kategoriji naj prostovoljka, zaposlena v javni upravi, je prejela Bernardka Zorko, zaposlena na Občini Krško.

Tik pred zaključkom obnove je Bazen Sevnica, kjer že potekajo priprave za otvoritev letošnje kopalne sezone, ki je načrtovana za drugo polovico junija. Odprtje bazena je odvisno od vremenskih razmer, kopalna sezona pa bo prilagojena aktualnim razmeram z upoštevanjem vseh varnostnih priporočil, so sporočili iz sevniške občine. Obnova je potekala v dveh fazah, zanjo pa so namenili 560 tisoč evrov.

Semiški svetniki z županjo Polono Kambič na čelu so se odzvali na napoved Nove ljubljanske banke, da bo 15. junija zaprla še deset poslovalnic po Sloveniji in med njimi je poleg senovške, za zaprtje predvidena tudi banka v Semiču. Hkrati se Kambičeva dogovarja z drugimi bankami, da bi morda katera od teh prišla v Semič s svojo poslovalnico, če bo NLB vztrajala pri zaprtju. Delu prebivalcev je digitalno bančništvo, ki ga napoveduje NLB v določenih koncih države, tuje in celo nedosegljivo.

Občina Dolenjske Toplice bo obnovila leseni most čez reko Krko v Dolenjem polju, ki je že precej dotrajan, zato bo ta od ponedeljka, 08.julija do 20.julija zaprt, obvoz pa urejen. Gre za 69 tisoč evrov vredno obnovo, ki jo bo občina pokrila iz občinskega proračuna.

Nova direktorica Zavoda Novo mesto je Dolores Kores, ki je zavod kot vršilka dolžnosti vodila od lanskega avgusta. Na razpisu je bila izbrana po še dveh prijavah, od katerih je bila ena zaradi neizpolnjevanja zahtevanih pogojev izločena, tako da je bila poleg Koresove v igri za direktorski položaj še Natalija Polenec iz Kranja, sicer nekdanja direktorica Tehniškega muzeja Slovenije. Svetniki so njeno imenovanje že potrdili, tako kot tudi še nekaj drugih kadrovskih zadev.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 03.06.2020

O prenovi mostu v Dolenjem Polju, prostovoljstvu, sevniškem bazenu in Zavodu Novo mesto