Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O radonu, uspehih novomeške policije in še o čem

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
18.10.2019 11:30

Današnja oddaja je mozaična, v njej pa smo v ospredje postavili uspehe policistov in kriminalistov Policijske uprave Novo mesto.

V uvodu smo poročali o razstavi Urške Rednak z naslovom Izven konteksta, ki si jo še do 9. novembra lahko ogledate v novomeški galeriji Simulaker. Ljubljanska akademska slikarka se na poseben način predstavlja z novim, osveženim in izčiščenim ciklom slikarskih del.

V Brežicah so pred dnevi dobili dva nova podžupana. Dozdajšnjo poklicno podžupanjo Katjo Čanžar, ki želi delovati na drugem področju, je zamenjala Mila Levec, občina pa je dobila še tretjega podžupana Bogdana Palovšnika iz SD-ja. Župan Ivan Molan zatrjuje, da to ne bo dodatno obremenilo brežiškega proračuna.

V Sloveniji letno zaradi radona umre od 90 do 180 ljudi, zaradi prometnih nesreč od 90 do 150, za pljučnim rakom pa okoli 1300 ljudi, je na nedavnem posvetu o radonu v stavbah, v Celju povedal svetnik z Uprave RS za varstvo pred sevanji Tomaž Šutej. Po njegovih informacijah je največ radona prav na Dolenjskem in v osrednji Sloveniji. Tudi tej temi smo posvetili nekaj vsebine v današnji oddaji »S Krko naokoli«.

Sicer pa smo poročali tudi o prijetnem izleti učencev s posebnimi potrebami v Češčo vas. Obiskali so Konjeniški šolski športni center in uživali ob jezdenju in druženju s kobilama Mico in Jero.

Osrednjo pozornost v današnji oddaji pa smo posvetili dvema uspešnima akcijama novomeških policistov in kriminalistov. Najprej smo poročali o najdbi droge na mednarodnem vlaku v Dobovi, zatem pa še o razkritju mreže tihotapcev migrantov.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 18.10.2019

O razstavi, podžupanih, radono in o uspehih policije