prenajedanje Dobra karma

Zakaj se zvečer sproži volčja lakota in ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 2. junija

JANEZ-STUSEK-pl5 Reporter.si

Sramota! Na čelu slovenske obveščevalne službe...

bris, koronavirus Svet24.si

Z novim koronavirusom okužen učenec OŠ Ludvika ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Ljubezen po domace3 Njena.si

Ljubezen po domače: Tanja medijske pozornosti ne ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O radonu, uspehih novomeške policije in še o čem

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
18.10.2019 11:30

Današnja oddaja je mozaična, v njej pa smo v ospredje postavili uspehe policistov in kriminalistov Policijske uprave Novo mesto.

V uvodu smo poročali o razstavi Urške Rednak z naslovom Izven konteksta, ki si jo še do 9. novembra lahko ogledate v novomeški galeriji Simulaker. Ljubljanska akademska slikarka se na poseben način predstavlja z novim, osveženim in izčiščenim ciklom slikarskih del.

V Brežicah so pred dnevi dobili dva nova podžupana. Dozdajšnjo poklicno podžupanjo Katjo Čanžar, ki želi delovati na drugem področju, je zamenjala Mila Levec, občina pa je dobila še tretjega podžupana Bogdana Palovšnika iz SD-ja. Župan Ivan Molan zatrjuje, da to ne bo dodatno obremenilo brežiškega proračuna.

V Sloveniji letno zaradi radona umre od 90 do 180 ljudi, zaradi prometnih nesreč od 90 do 150, za pljučnim rakom pa okoli 1300 ljudi, je na nedavnem posvetu o radonu v stavbah, v Celju povedal svetnik z Uprave RS za varstvo pred sevanji Tomaž Šutej. Po njegovih informacijah je največ radona prav na Dolenjskem in v osrednji Sloveniji. Tudi tej temi smo posvetili nekaj vsebine v današnji oddaji »S Krko naokoli«.

Sicer pa smo poročali tudi o prijetnem izleti učencev s posebnimi potrebami v Češčo vas. Obiskali so Konjeniški šolski športni center in uživali ob jezdenju in druženju s kobilama Mico in Jero.

Osrednjo pozornost v današnji oddaji pa smo posvetili dvema uspešnima akcijama novomeških policistov in kriminalistov. Najprej smo poročali o najdbi droge na mednarodnem vlaku v Dobovi, zatem pa še o razkritju mreže tihotapcev migrantov.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 18.10.2019

O razstavi, podžupanih, radono in o uspehih policije