lepa ženska Dobra karma

V kateri državi je doma vaša duša - v Italiji, ...

Srđan Gajić Svet24.si

27-letni pevec za seboj pustil soprogo in še ne ...

janez jansa otocec bobo Reporter.si

»Trditev, da »večina Slovencev ne mara ...

ženska Svet24.si

Slovenec na dopustu: Kam je zdaj sploh varno ...

dijana djudjic đuđić Necenzurirano

Dijana Đuđić posojala tudi obsojenemu tihotapcu...

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

marko-potrč, lili-žagar Njena.si

Marko Potrč o luksuzu, ki se ga ne sramujejo

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O razstavah, pohodu, Vinski vigredi in o obisku princa

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
17.05.2019 13:30

Današnja oddaja »S Krko naokoli« je mozaična. Med drugim smo spregovorili o gostovanju trebanjske Galerije likovnih samorastnikov v Državnem svetu in o obisku princa Edwarda v Beli krajini.

Bili smo tudi na Gorjancih, kjer so pred dnevi pri Domu na Miklavžu slovesno odprli info sobo Cvetnik, povabili pa vas bomo na Darjin humanitarni pohod, ki bo za pomoč očetu Ivici Janjacu in njegovim štirim mladoletnim otrokom – ti so namreč ostali brez mamice – jutri. Start bo ob 16.uri, v Gorenjem Kamenju, pot pa bo vodila po trškogorskih gričih do cerkve na Trški Gori. Prispevke za pomoč družini Janjac pa lahko dobrotniki nakažete tudi na transakcijski račun Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto, s pripisom za Dobrodelni namen. Številka TRR: 0297 0025 9477 202, sklic: 00 903065, naslov RKS - OZ Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54a, 8000 Novo mesto, namen nakazila pa: Dobrodelni namen. Vsem že v naprej hvala v imenu Ivice in njegovih štirih otrok.

Seveda ne moremo niti mimo belokranjskega praznika. Danes se namreč začenja 3-dnevna Vinska vigred, ki ga slavi vsa Slovenija, saj v tisti konec privabi ljubitelje nagrajenih vin, belokranjskih dobrot in promocije etnoloških posebnosti ter kulturnih dosežkov. Festival je toliko bolj privlačen, ker je umeščen na tri čudovite mestne trge v srednjeveškem jedru Metlike in ker ga gostijo prijazni in preprosti Belokranjci.

Podrobneje o vseh omenjenih temah pa v potepu »S Krko naokoli«. Oddajo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli": 17.05.2019

skn: dobrodelni pohod, razstava, dom na Miklavžu, vinska vigred, princ Edward