Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

naslovnica izmajlova2 Svet24.si

Pred tremi leti je njen poklic visel na nitki, ...

macesnova gorica kocevski rog jansa pahor bobo10 Reporter.si

Janša pod Macesnovo gorico: Resnica je živela ...

ležeča Svet24.si

Borut Pahor: To nas skrbi, saj gre natančno tako,...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O razstavi, športnem uspehu Jorgiča, belokranjskih projektih in požaru

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
11.02.2020 11:30

Oddajo bomo začeli s kulturo, vmes pa še nekaj športa in zanimivosti iz načrtovanih projektov v naši regiji, pa tudi o sobotnem požaru v Termah Čatež.

Galerija Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki je v krajevni Osnovni šoli Jožeta Gorjupa, na katere hodnikih so od leta 1956 razstavljena dela pomembnih likovnih umetnikov, pred dnevi odprla novo, že sedmo postavitev sicer stalne tako imenovane Gorjupove razstave in tako začela novo razstavno leto. Ta zbirka predstavlja tudi zametek kostanjeviške galerijske dejavnosti, da omenjena šola slovi kot svojevrstna galerija z vrhunskimi umetniškimi deli, pa je zasluga nekdanjega ravnatelja Lada Smrekarja.

V nadaljevanju smo šli v Črnomelj, kjer je s prejšnjim tednom zaživela storitev brezplačnih prevozov za starejše Senior. Koordinira ga tamkajšnji dom starejših občanov, prevoze pa z osebnim avtomobilom v lasti občine, opravljajo prostovoljni vozniki iz Društva upokojencev Črnomelj. Partner v projektu je tudi belokranjski Lions klub iz Podzemlja.

Pri športu nas je navdušil naš najboljši slovenski namiznoteniški igralec in aktualni športnik leta v novomeški občini Darko Jorgić, ki je konec tedna nastopil na turnirju najboljših 16 evropskih igralcev v švicarskem Montreauxu.

V Termah Čatež je v soboto zagorel večji objekt. Posredovali so gasilci 15 gasilskih društev Gasilske zveze Brežice, v požaru pa je zgorel gostinski objekt Pub Cabana Cafe med drsališčem in Zimsko termalno riviero. Po prvih neuradnih ocenah je nastalo za kar milijon evrov škode.

Novinarsko častno razsodišče je v prispevku z naslovom Kako v domu za upokojence Kočevje ravnajo z nepokretnimi starostniki, objavljenem v oddaji Danes na Planet TV in portalu Siol.net, prepoznalo kršitev novinarskega kodeksa. Več v oddaji »S Krko naokoli«, v kateri smo v nadaljevanju poročali o še eni črnomaljski naložbi – gradnji nadomestnega otroškega vrtca Loka, v katerega bodo do začetka septembra prihodnje leto preselili problematično vrtčevsko enoto na Majerju in to nato opustili.

Na osrednjem vadišču Slovenske vojske na Počku in na območju Gotenice se te dni usposabljajo kontrolorji združenega ognja Slovenske vojske, pri katerem sodelujejo tudi piloti slovenske vojske s parom letal Pilatus in s helikopterjem, pa tudi zavezniške posadke s helikopterji.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 11.02.2020

Razstava na OŠ v Kostanjevici, program Senior Črnomelj, uspeh Jorgiča, požar na Čatežu