polna luna Dobra karma

Pred polno luno in luninim mrkom nam bo marsikaj ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

violeta tomic bobo Svet24.si

Tomičeva pri kriminalistih: To je ista pisava kot...

zaščitna maska, park, dunaj, starejši moški Svet24.si

To so primeri, v katerih zaščitne maske ostajajo...

vila boštjan Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 skrili vile pred državo

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Patricija Lovenjak (1) Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija povsem drugačna

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O romskih zadevah, industrijski coni Beti, zdravstvenem domu Sevnica in še čem

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
19.02.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat govorili o različnih zgodbah minulih dni v naši regiji, med drugim tudi o pomembnem sevniškem projektu na območju tamkajšnjega zdravstvenega doma.

Za uvod smo obširneje spregovorili o predlogu parlamentarnega odbora za notranje zadeve, da policija pripravi poročilo o varnostnih razmerah na območjih, kjer živijo Romi, ob tem pa tudi predlog sistemskih sprememb, ki bi jih izboljšale. Odbor vodi Predrag Baković, ki prihaja iz Kočevja in se je z romskimi vprašanji ukvarjal na celotni dosedanji poklicni poti. Meni, da bi bilo smiselno pripadnike romske skupnosti tudi bivanjsko povezati z večinskim prebivalstvom. Verjame namreč, da bi zelo malo Romov ostalo v romskih naseljih, če bi imeli drugačno izbiro.

Metliška občina je s podjetjem CGP podpisala pogodbo za izgradnjo gospodarske javne infrastrukture v novo nastajajoči industrijski coni Beti v pokritih površinah nekdanje skupine Beti. Dela naj bi stekla že ta teden. Tri četrtine hektara degradiranega območja v osrednjem delu te industrijske cone bodo sanirali, infrastrukturno modernizirali in nadgradili.

Zdravstveni dom Sevnica je zdaj tudi uradno dobil novozgrajeno garažno hišo oziroma tehnični del omenjene infrastrukture, namenjen vozilom nujne medicinske pomoči. Z omenjeno naložbo so celostno rešili problem parkiranja teh vozil.

Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno je na nedavni občinski seji po skrajšanem postopku sprejel prvi rebalans letošnjega proračuna, potrdil odlok o proračunu za prihodnje leto in ga poslal v 30-dnevno javno razpravo. Svetniki in svetnice so soglašali tudi s predlogi prejemnikov letošnjih občinskih priznanj, ki jih bodo podelili na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku. Ta bo v petek, 13. marca.

Oddajo pa smo končali z novomeško razstavo v prostorih Državnega sveta. V preddverju dvorane so kamnite skulpture pod skupnim naslovom »Ljubezen, večna kot kamen« razstavili člani novomeškega Društva likovnih ustvarjalcev v kamnu Skulpte. Gre za dela dvanajstih ustvarjalcev društva, ki so na ogled postavili sedemnajst kamnitih skulptur. Te ponazarjajo stik z brezčasno zapuščino pesnika Franceta Prešerna in njegove muze Julije.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 19.02.2020

O Romih, industrijski coni Beti, pridobitvi Zdravstvenega doma Sevnica in o mokronoški občinski seji