Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

S Krko naokoli

SKN (avdio): O samih vzpodbudnih zgodbah

Piše: V.M.

Čas objave:
30.12.2020 11:14

December naj bo mesec pozitivnih občutij in pozitivnih zgodb. Center za podjetništvo in turizem Krško bo v naslednjem letu izvajal kombinacijo različnih izobraževanj. Za dvig kvalitete v turizmu in gostinstvu so prisluhnili pobudi ponudnikov in pristopili k izvedbi tečaja Sommelier 1. stopnje, ker želijo doprinesti k prepoznavnosti regije Posavje kot gastronomske destinacije.

Potres z magnitudo 6,4 je v tem mestu južno od Zagreba povzročil veliko gmotno škodo. Tresenje tal so dobro čutili tudi v prebivalci Slovenije, predvsem v naši regiji. Ob tem se je samodejno zaustavila tudi jedrska elektrarna v Krškem. Uprava za jedrsko varnost po včerajšnjem potresu sodeluje z osebjem Nuklearne elektrarne Krško, ki se je samodejno zaustavila. Glede na rezultate pregledov s strani zaposlenih bodo danes končali izredno inšpekcijo v elektrarni, po nadaljnjih analizah dogodka pa bo sledil še podrobnejši inšpekcijski pregled, so sporočili iz Uprave za jedrsko varnost. Uprava za zaščito in reševanje o večji škodi po včerajšnjem močnem potresu z epicentrom na Hrvaškem ne poroča. Največ manjše škode je bilo po doslej zbranih informacijah na območju Posavja.

V novomeški splošni bolnišnici so včeraj dobili prve odmerke cepiva proti covidu-19, s katerim bodo cepili najprej zaposlene na intenzivnem oddelku za covidne bolnike. Preverili bomo tudi ugodno statistiko rojstev v Splošni bolnišnici Novo mesto. 

Praznični božični čas je bil v vasi Sela pri Šumberku letos prav poseben. Ideja o postavitvi jaslic v naravni velikosti se je porodila zakoncema Olgi in Miranu Ambrožič, z velikim veseljem pa so k delu pristopili tudi hčerka Maja Marolt ter soseda brata Jože in Miha Zupančič.

Center za podjetništvo in turizem Krško bo v naslednjem letu izvajal kombinacijo različnih izobraževanj. Za dvig kvalitete v turizmu in gostinstvu so prisluhnili pobudi ponudnikov in pristopili k izvedbi tečaja Sommelier 1. stopnje, ker želijo doprinesti k prepoznavnosti regije Posavje kot gastronomske destinacije. 

Vse boste slišali v oddaji S Krko naokoli, ki jo je pripravila Vanja Movrin. 

S Krko naokoli 30122020