ineza sotler 2 Dobra karma

V svoji bitki z rakom znana Slovenka vidi pekel in...

1_jernej tozon Svet24.si

Čuk Jernej je spet v službi

milan kucan bobo Reporter.si

Zaton Milana Kučana: kaj je ostalo od vpliva ...

družinska Svet24.si

Življenje Miriam in Roka z osmimi otroki: »Tudi ...

brigita-skela-savič Necenzurirano

Vlada, ljudje ti ne zaupajo! #kolumna

žiga-deršek, krof, krofi Odkrito.si

Derškovi krofi gredo za med

Elvis Vaupotić Njena.si

Ste vedeli, da je Elvis sodeloval tudi v tem ...

S Krko naokoli

SKN (avdio): O samih vzpodbudnih zgodbah

Piše: V.M.

Čas objave:
30.12.2020 11:14

December naj bo mesec pozitivnih občutij in pozitivnih zgodb. Center za podjetništvo in turizem Krško bo v naslednjem letu izvajal kombinacijo različnih izobraževanj. Za dvig kvalitete v turizmu in gostinstvu so prisluhnili pobudi ponudnikov in pristopili k izvedbi tečaja Sommelier 1. stopnje, ker želijo doprinesti k prepoznavnosti regije Posavje kot gastronomske destinacije.

Potres z magnitudo 6,4 je v tem mestu južno od Zagreba povzročil veliko gmotno škodo. Tresenje tal so dobro čutili tudi v prebivalci Slovenije, predvsem v naši regiji. Ob tem se je samodejno zaustavila tudi jedrska elektrarna v Krškem. Uprava za jedrsko varnost po včerajšnjem potresu sodeluje z osebjem Nuklearne elektrarne Krško, ki se je samodejno zaustavila. Glede na rezultate pregledov s strani zaposlenih bodo danes končali izredno inšpekcijo v elektrarni, po nadaljnjih analizah dogodka pa bo sledil še podrobnejši inšpekcijski pregled, so sporočili iz Uprave za jedrsko varnost. Uprava za zaščito in reševanje o večji škodi po včerajšnjem močnem potresu z epicentrom na Hrvaškem ne poroča. Največ manjše škode je bilo po doslej zbranih informacijah na območju Posavja.

V novomeški splošni bolnišnici so včeraj dobili prve odmerke cepiva proti covidu-19, s katerim bodo cepili najprej zaposlene na intenzivnem oddelku za covidne bolnike. Preverili bomo tudi ugodno statistiko rojstev v Splošni bolnišnici Novo mesto. 

Praznični božični čas je bil v vasi Sela pri Šumberku letos prav poseben. Ideja o postavitvi jaslic v naravni velikosti se je porodila zakoncema Olgi in Miranu Ambrožič, z velikim veseljem pa so k delu pristopili tudi hčerka Maja Marolt ter soseda brata Jože in Miha Zupančič.

Center za podjetništvo in turizem Krško bo v naslednjem letu izvajal kombinacijo različnih izobraževanj. Za dvig kvalitete v turizmu in gostinstvu so prisluhnili pobudi ponudnikov in pristopili k izvedbi tečaja Sommelier 1. stopnje, ker želijo doprinesti k prepoznavnosti regije Posavje kot gastronomske destinacije. 

Vse boste slišali v oddaji S Krko naokoli, ki jo je pripravila Vanja Movrin. 

S Krko naokoli 30122020