Novinarska konferenca Osnovne šole Savsko naselje Svet24.si

Učenci vdrli v e-redovalnico; že lani so si ...

domen prešeren mediaspeed Svet24.si

Drugi tir gradi tudi dobavitelj spornih mask v ...

drugi-tir, stanko-polanič, tine-vadnal, jurij-krč, janez-škrabec Necenzurirano

Nasledniki Ivana Zidarja tečejo nov krog #kolumna

Urška Klakočar Zupančič Reporter.si

Afera falcon: poglejte, kako luksuznemu hotelu na ...

luka doncic 1 pm Ekipa24.si

Še Dončić je začuden! V Dallasu so ga ...

Patricia Pangeršič 2 Njena.si

Priljubljena Patricia Pangeršič je postala mamica

maribor Ekipa24.si

Kronaaaa!!! Uh, kaj je veteran naredil velikemu ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O sejah, prenovi, pa tudi o robotiki in tamburici

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
05.12.2019 11:30

Današnja oddaja je namenjena različnim temama, predvsem pa se bomo ustavili na različnih dogodkih v naši regiji, ki so tako ali drugače zaznamovali dogajanje zadnjih 14-tih dni.

Poročali smo z redne seje občinskega sveta Občine Mokronog-Trebelno, na kateri so svetniki in svetnice potrdili nove cene vrtca Mokronožci.

Tudi na krški občinski seji smo bili, kjer pa so med drugim opozorili na prostorsko stisko osnovne šole na Raki, ki je tako posledica povečane rodnosti  kot tudi priseljevanja, na katerega vpliva tudi pred leti novo zgrajena avtocesta. Pa na vse bolj zapletene postopke pri kandidiranju društev na občinskih razpisih, ki zahtevajo zbiranje vse večjega števila podatkov in dokumentov, tudi osebnih podatkov članov. Padlo pa je tudi kar nekaj pobud za odgovornejše ravnanje do okolja.

Poročali smo še o prenovi in novogradnji novomeškega vrtca Ciciban, pa o razvoju kolesarskih poti ki bodo povezale Krško z Brestanico in Senovim, kasneje pa še Krško s Kostanjevico in Kozjim.

Razvojni center Novo mesto letos izvaja 14 delavnic na desetih osnovnih šolah Dolenjske in Bele krajine, eno od novembrskih sobot pa sojo namenili otrokom in njihovim staršem. V Knjižnici Črnomelj je novomeški Razvojni center namreč organiziral Dan otroške robotike.

V Kulturnem centru Semič so se v sklopu Belokranjskega abonmaja v soboto predstavili tudi tamburaši Tamburaškega orkestra Carmen Cord iz Metlike s koncertom We Will rock you - tamburaški rock'n roll. In prav zabavno je bilo. Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 05.12.2019

Vrtec Mokronožci, občinska uprava Mirnska dolina, seja OS Občine Krško, vrtec Kekec, robotika, tamburica