profimedia-0057309304 Dobra karma

Je tako opevana hvaležnost zgolj kliše ali je v ...

horoskop_napoved_astrologija Svet24.si

Horoskop za soboto, 6. marca

suzana kavas andrej vrbec xx Reporter.si

Epilog obračuna na Janševem dvorišču: Janšev ...

Meghan Markle Svet24.si

S poznavalcem Matjažem Ambrožičem o strahu ...

43820185fa2501bdbaaf1bacd2c881b5 Necenzurirano

Bi Janša molčal, če bi novi sev virusa prinesla...

zlatan-ibrahimović Odkrito.si

Ibrahimović s štopom do Sanrema

Antonija Blaće Njena.si

Sanjski moški: To je voditeljičin mož

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O šentrupertski seji, Revozu in parkiranju

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
06.05.2020 11:30

V današnji oddaji objavljamo nekaj zanimivejših novic iz naše regije.

Uvodoma smo se ustavili pri rekonstrukciji ceste, ki vodi iz Zidanega Mostu v Radeče in jo bodo začeli sredi tega meseca, končali pa predvidoma konec prihodnjega leta. Trenutno je v pripravi tehnološka dokumentacija, prav tako potrebni elaborati za začetek del in za odobreno zaporo ceste. Vrednost del je ocenjena na 5 milijonov evrov in pol.

Krška Regionalna razvojna agencija Posavje je kot vodilni partner Lokalne akcijske skupine Posavje te dni objavila javne pozive za izbor naložb uresničevanja ciljev strategije območnega razvoja. Za sofinanciranje posavskih razvojnih naložb je sicer letos na voljo skupaj nekaj manj kot 1,3 milijona evrov evropske denarne podpore. Po podatkih agencije je iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja na voljo nekaj več kot 380.000 evrov, iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo nekaj manj kot 620.000 evrov, v Evropskem skladu za regionalni razvoj pa nekaj več kot 290.000 evrov naložbenega denarja.

V novomeški avtomobilski tovarni Revoz so včeraj prešli na dvoizmensko delo. Proizvodnjo v ustaljenih dveh in pol izmenah pa načrtujejo že v ponedeljek. Vodja Revozove službe za komuniciranje Nevenka Bašek Zildžović je ocenila, da je delo v treh dneh pred prvomajskim praznikom sicer z nekoliko manj dnevno izdelanimi avtomobili teklo po načrtih. Zdaj se pripravljajo na organiziran prevoz na delo z avtobusi in čakajo natančna navodila pristojnega ministrstva. Zaenkrat se zaposleni na delo vozijo v lastni režiji.

Združenje mestnih občin Slovenije pozdravlja nadaljnje sproščanje ukrepov proti epidemiji, predvsem možnost odprtja knjižnic, muzejev in gostinskih teras, saj je bil tak tudi njihov predlog. Na tedenskem usklajevanju županov mestnih občin so dogovorili ponovno uvedbo parkirnin in dodatke za javne uslužbence. Tudi v Novem mestu je s ponedeljkom tako režim parkiranja enak kot pred epidemijo. Na parkiriščih v okolici mestnega jedra – na Prešernovem trgu, pod Kapitljem, na Trdinovi ulici in v Kandiji je prva ura parkiranja še naprej brezplačna. Že nekaj dni je spet možna tudi izposoja koles v sistemu GoNM, ki bo do konca tega meseca brezplačna.

Šentrupertski Občinski svet je v jedilnici tamkajšnje osnovne šole v ponedeljek na 10. redni seji med drugim obravnaval Zaključni račun za lani in program prodaje podjetja Energetika Šentrupert. Ob koncu oddaje pa smo se posvetili dejstvu, da je v času poostrenih koronaukrepov za kar 20 odstotkov naraslo tudi nasilje v družini.

Podrobneje o vseh omenjenih temah v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec. 

Oddaja "S Krko naokoli", 06.05.2020

Seja v Šentrupertu, Revoz, parkiranje, družinsko nasilje