polna luna Dobra karma

Pred polno luno in luninim mrkom nam bo marsikaj ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

violeta tomic bobo Svet24.si

Tomičeva pri kriminalistih: To je ista pisava kot...

zaščitna maska, park, dunaj, starejši moški Svet24.si

To so primeri, v katerih zaščitne maske ostajajo...

vila boštjan Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 skrili vile pred državo

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Patricija Lovenjak (1) Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija povsem drugačna

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O sodbi, streljanju, nagradah in projektih

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
22.01.2020 11:30

Danes smo preleteli kar nekaj dogodkov, med drugim smo poročali tudi o včerajšnjem tragičnem streljanju, v katerem sta umrla nosečnica in njen še nerojeni otrok. Tragedija se je zgodila v Grosuplju.

O tem smo poročali ob koncu oddaje, uvodoma pa o še eni zgodbi iz črne kronike. Zagotovo se spomnite primera, ko je konec septembra 2018 67-letni Jože Šercer iz naselja Papeži v Osilnici, z lovsko puško streljal na 48-letno sosedo, ki se je odpravljala v službo. Izstrelek jo je zadel v desno roko in trebuh, a je uspela zbežati in tako napad preživela. Zdaj je priprti storilec dočakal sodni epilog, ki pa še ni pravnomočen.

V Splošni bolnišnici Novo mesto, glede na povečano število virusnih okužb in prve primere obolelih za sezonsko gripo, omejujejo obiske pacientov na eno zdravo osebo na dan. Otrokom obiskov ne dovolijo, razen v izjemnih primerih.

Poročali smo tudi o kar 12-tih potresih, ki so januarja stresli Belo krajino. In tudi o včerajšnjem, ki je bil najmočnejši. Z magnitudo 2,5 in z epicentrom v bližini Črnomlja, so ga poleg tamkajšnjih prebivalcev, čutili tudi na območju Semiča in Metlike.

Bili smo tudi med popisovalci ptic v Kozjanskem parku in dobili kar nekaj zanimivih informacij.

Občina Brežice in ministrstvo za zdravje pa sta Zdravstvenemu domu Brežice včeraj predala novo reševalno vozilo. To je skupaj z davkom stalo nekaj več kot 210.000 evrov.

Adria Mobil je na letošnjem sejmu turizma in prostega časa CMT v Stuttgartu, ki je bil med 11. in 19. januarjem, vnovič prejela priznanje za najbolj inovativne izdelke v panogi počitniških vozil. Nagrajena je bila Adriina najnovejša luksuzna rezidenčna prikolica Astella.

Na regijskem sedežu Zveze svobodnih sindikatov Slovenije za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje v Novem mestu je predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Lidija Jerkič nedavno povedala, da v tem času spremljajo odzive delodajalcev na spremembo zakona o minimalni plači, ki je začela veljati z novim letom, delavci pa jo bodo zaznali s februarskim izplačilom. Opozarja, naj bodo zaposleni na spremembe pozorni, pravilnosti obračunov pa lahko preverijo s pomočjo sindikatov.

Sevniška občina, ki je od Planinskega društva Lisca in Planinske zveze Slovenije leta 2014 lastniško prevzela priljubljeno posavsko planinsko točko Tončkov dom na 948 metrov visoki Lisci, bo letos nadaljevala njegovo prenovo. Zaradi odhoda najemnikov bo objavil tudi nov razpis.

Končali pa smo tragično, kot rečeno, je v včerajšnjem streljanju v industrijski coni v Grosuplju umrla 27-letna nosečnica in njen še nerojeni otrok. Strelec je bil 44-letni moški, ki naj bi jo več let zalezoval. Po pobegu s kraja zločina se je kasneje tudi sam ustrelil in umrl.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 22.01.2020

O streljanju v Grosuplju, sodbi, nagradi Adrii Mobil, o pticah v Kozjanskem parku