kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O sodelovanju policij, dobrodelnosti, Škocjanu in o FKK

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
05.07.2019 13:30

Oddaja »S Krko naokoli« je danes mozaična.

Podrobneje smo poročali o tem, da je vlada včeraj sprejela program odprave neposredne škode na stvareh zaradi lanskih neurij s poplavami, za kar bo skupaj v naslednjih letih namenjenih 31 in pol milijona evrov. Kot je razvidno iz programa, bo za izvedbo prioritetnih obnov v letošnjem proračunu na voljo 15 milijonov evrov. Pred tem se je seznanila s končno oceno neposredne škode na stvareh, ki znaša nekaj več kot 68 milijonov evrov

Drugo zgodbo namenjamo dobrodelnosti. Območno združenje Rdečega križa Novo mesto je v kampu Podzemelj namreč postavilo mobilno hiško Adria, v kateri bodo lahko socialno ogrožene družine preživele nekaj sproščenih dopustniških dni. Podjetje Adria dom je Rdečemu križu ob prenovi hiše Rajkovih posodilo hiško za bivanje družine v času obnove. Ker pa so se Rajkovi konec avgusta lani vrnili v svoj obnovljeni dom, se je podjetje Adria dom odločilo, da hiško podari Rdečemu križu. In zdaj bo namenjena socialno ogroženim družinam za dopustovanje v kampu Podzemelj.

Na Otočcu je bil tradicionalni – letos že 14.tabor mladih »Moč humanosti«, ki ga organizira novomeški Rdeči križ. Tudi tokrat je med sabo povezal več generacij in še vnovič dokazal, kako pomembno je medgeneracijsko sodelovanje in povezovanje. Tabora se je udeležilo 16 prostovoljcev in štirje mentorji, ki so s svojo pozitivno naravnanostjo dokazali, da zmorejo spreminjati svet.

Poročamo tudi o štirih prenovljenih cestnih odsekih, ki so jih v občini Škocjan uradno predali namenu ob občinskem prazniku

Tudi o Festivalu kulture Kostanjevica smo poročali in se ustavili še pri tradicionalno dobrem sodelovanju slovenske in hrvaške policije. Trije slovenski policisti bodo na vrhuncu turistične sezone od 17. julija do 18. avgusta hrvaškim kolegom pomagali pri postopkih s slovenskimi državljani. Igor Kraševec s Policijske postaje Metlika bo delal na otoku Krku oz. na območju Primorsko-goranske Policijske uprave, Darko Grobin s Policijske postaje Rogaška Slatina bo deloval v Pulju na območju Istarske Policijske uprave, Janez Rojko s Policijske postaje Ptuj pa na otoku Pagu oz. na območju Ličko-senjske Policijske uprave. Poletno sodelovanje policij Slovenije in Hrvaške je podobna oblika sodelovanja kot v zimski turistični sezoni, ko slovenskim policistom na smučiščih pomagajo tudi hrvaški kolegi. V projektu Varna turistična sezona slovenska policija sodeluje že od leta 2011.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli": 05.07.2019

Policija, dobrodelnost, toča, ceste v Škocjanu, FKK