benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O investiciji Roletarstva Medle, novem programu ŠC Novo mesto, nagradi Jake Jerine,...

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
09.12.2019 11:30

Današnja oddaja je namenjena različnim vsebinam, med drugim pa tudi prestižni nagradi, ki jo je prejel Jaka Jerina in nedavni pridobitvi Roletarstva Medle.

Na Šolskem centru Novo mesto naj bi prihodnje šolsko leto začeli pilotni izobraževalni program usposabljanja specialistov pametnih zgradb. Omenjeni študijski program s poudarkom na praktičnem izobraževanju, ki ga nameravajo uskladiti s potrebami gospodarstva, bo vseboval tudi področja organizacije, načrtovanja in marketinga. Pri snovanju omenjenega mednarodnega projekta sodeluje tudi Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško.

V Kočevju je s prenovo otroškega igrišča na Kidričevi ulici stekel projekt Srce soseske, katerega cilj je tudi medgeneracijska vzpostavitev medsebojnih stikov. Novo urejeno igrišče bo namreč predstavljalo vzorčen primer večgeneracijskega parka s površino za sestajanje in rekreacijo različnih generacij. Po podatkih kočevske občine gre za nekaj manj kot 135.000 evrov vreden partnerski projekt, za katerega bo skoraj tri petine oz. skoraj 80.000 evrov prispeval Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja. Preostali delež bodo pokrili Občina Kočevje in partnerji.

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ki upravlja evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločbo o podpori projektu širjenja in nadaljevanja urejanja poslovne cone Pri pildu na zahodnem obrobju Metlike. Tudi o tem podrobneje v naši oddaji.

Novomeški župan Gregor Macedoni je v prenovljenih prostorih Škofijske karitas prejšnji teden sprejel prostovoljce iz 34 društev, ki delujejo na socialnem, humanitarnem in preventivno-zdravstvenem področju v novomeški občini. Zahvalil se je za prizadevno delo, predanost, za plemenita dejanja in podporo skupnosti in institucijam. V Mestni občini Novo mesto je v mrežo prostovoljcev vključenih preko 1500 ljudi.

Jaka Jerina, ki je v minulem šolskem letu na Osnovni šoli Mirna poučeval glasbo in vodil pevske zbore, je z avtorsko skladbo z naslovom Mirna zmagal na letošnjem tekmovanju World Projects Composition Competition. Skladba Mirna za simfonični orkester je bila krstno izvedena 11. junija letos v eni najbolj akustičnih dvoran na svetu – v sloviti Carnegie Hall v New Yorku.

Novomeška družba Roletarstvo Medle, ki zaposluje približno 200 delavcev, je zadnji novembrski dan slovesno predstavila svoje nove proizvodno-poslovne prostore, ki so jih zgradili v neposredni bližini dosedanjega objekta na Cikavi. Kot je povedal Robert Medle, je naložba stala približno 12 milijonov evrov. Kaj vse so s tem pridobili tako zaposleni kot vodstvo in kakšni so načrti tega podjetja, pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 09.12.2019

Nov program na ŠCNM, nagrada Jaki Jerina, investicije, naložba Roletarstva Medle