prebujenje Dobra karma

Človeštvo je na poti v peto dimenzijo - 10 ...

ilka1 Svet24.si

Ilka ne čaka na obletnico, sproti si privošči, ...

gaber marolt mediaspeed Reporter.si

Marko Potrč ima družbo: to je vplivnež, ki ...

infekcijska-klinika, ukc-ljubljana, koronavirus, covid Svet24.si

V torek naj bi število novookuženih preseglo 2200

milan-krek Necenzurirano

Obljubljali brezplačno cepivo za vse, a tega niso...

Anže Šuštar, Alenka Gotar Odkrito.si

Zgodba z naslovnice Nove: "Zmerjali so naju z ...

3_LUka basi doma Njena.si

Luka Basi ustvarjalen v karanteni

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O spremembah v VIPAP-u, trgatvi, mobilnosti, Paradi učenja in še čem

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
18.09.2020 11:30

Tokrat smo predstavili nekaj aktualnih tem iz naše regije – poročali smo o spremembah v vrhu VIPAP-a in o načrtih, pa o tem, kaj vse je potrebno postoriti za kakovostno trgatev, med drugim pa smo bili tudi na nedavni Paradi učenja.

Uvodoma smo se ustavili v Posavju. Skupina RIDG Holding, novi češki lastnik slovenske papirnice Vipap Videm Krško, nadaljuje prestrukturiranje in modernizacijo podjetja. Je pa nekaj sprememb tudi v vodstvu. Podrobneje v današnji oddaji.

Društvo vinogradnikov Semič vsako leto pripravi predavanje o pripravi na trgatev. Tako so se člani pred dnevi sešli v drmiškem Kulturnem centru na predavanju specialistke za vinarstvo pri Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije, Zavoda Novo mesto – Ivanke Badovinac.

V Občini Krško bodo med tednom mobilnosti namenu predali več novih pridobitev. Cilj občine je namreč v skladu s celostno prometno strategijo nadaljevati trajnostno prometno načrtovanje s čim več infrastrukturnimi možnostmi za kolesarjenje, hojo ter za uporabo javnega potniškega prometa.

V prostorih novomeškega RIC-a so pred dnevi pripravili celodnevni dogodek Parada učenja in odprli razstavo energijskih slik Vesne Božič Mauko. Avtorico, ki z RIC-em sodeluje že več let, zanimajo različne stvari. Poučuje tuje jezike in se ukvarja s terapevtskim delom, v povezavi s tem pa se je začela ukvarjati tudi s tovrstnim slikarstvom. Sicer pa smo pred mikrofon povabili tudi Davida Pavliča, ki je svoje znanje pridobival v sklopu Projektnega učenja mladih in je danes zaposlen v vrtcu Ciciban.

V Šmarjeti smo bili na prvem koncertu iz glasbenega cikla Glasbena popotovanja, na katerem sta nastopili Irena Yebuah Tiran in Eva Hren, ki sta navdušili s priredbami slovenskih narodnih pesmi.

Nekaj besed pa smo namenili tudi Vinogradniško-turističnemu društvu Čatež pod Zaplazom, ki letos praznuje 30-letnico delovanja. Jubilej so pred dnevi obeležili z odprtjem društvene vinske kleti

Podrobneje o vseh temah v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 18.09.2020

VIPAP, trgatev, mobilnost KK, Parada učenja