mitja Svet24.si

Poročil se je slovenski režiser, ki je navdušil...

Blišč je \"oplazil\" tudi Bohinj Svet24.si

Tajkuna bi "izgnali" iz okolice Bohinjskega jezera...

marjan podobnik janez jansa bobo Necenzurirano

Nov nepremičninski posel Janeza Janše

nina krajnik-pl Reporter.si

To je resnica o »diplomatski« karieri Nine ...

karanovic-suler Ekipa24.si

Marko Šuler razblinil vse dvome: bo Radovan ...

alya Odkrito.si

Alya - To je njeno poletje!

sveca Ekipa24.si

Grozljivo in šokantno! Umorjen večkratni ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O spremembah v VIPAP-u, trgatvi, mobilnosti, Paradi učenja in še čem

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
18.09.2020 11:30

Tokrat smo predstavili nekaj aktualnih tem iz naše regije – poročali smo o spremembah v vrhu VIPAP-a in o načrtih, pa o tem, kaj vse je potrebno postoriti za kakovostno trgatev, med drugim pa smo bili tudi na nedavni Paradi učenja.

Uvodoma smo se ustavili v Posavju. Skupina RIDG Holding, novi češki lastnik slovenske papirnice Vipap Videm Krško, nadaljuje prestrukturiranje in modernizacijo podjetja. Je pa nekaj sprememb tudi v vodstvu. Podrobneje v današnji oddaji.

Društvo vinogradnikov Semič vsako leto pripravi predavanje o pripravi na trgatev. Tako so se člani pred dnevi sešli v drmiškem Kulturnem centru na predavanju specialistke za vinarstvo pri Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije, Zavoda Novo mesto – Ivanke Badovinac.

V Občini Krško bodo med tednom mobilnosti namenu predali več novih pridobitev. Cilj občine je namreč v skladu s celostno prometno strategijo nadaljevati trajnostno prometno načrtovanje s čim več infrastrukturnimi možnostmi za kolesarjenje, hojo ter za uporabo javnega potniškega prometa.

V prostorih novomeškega RIC-a so pred dnevi pripravili celodnevni dogodek Parada učenja in odprli razstavo energijskih slik Vesne Božič Mauko. Avtorico, ki z RIC-em sodeluje že več let, zanimajo različne stvari. Poučuje tuje jezike in se ukvarja s terapevtskim delom, v povezavi s tem pa se je začela ukvarjati tudi s tovrstnim slikarstvom. Sicer pa smo pred mikrofon povabili tudi Davida Pavliča, ki je svoje znanje pridobival v sklopu Projektnega učenja mladih in je danes zaposlen v vrtcu Ciciban.

V Šmarjeti smo bili na prvem koncertu iz glasbenega cikla Glasbena popotovanja, na katerem sta nastopili Irena Yebuah Tiran in Eva Hren, ki sta navdušili s priredbami slovenskih narodnih pesmi.

Nekaj besed pa smo namenili tudi Vinogradniško-turističnemu društvu Čatež pod Zaplazom, ki letos praznuje 30-letnico delovanja. Jubilej so pred dnevi obeležili z odprtjem društvene vinske kleti

Podrobneje o vseh temah v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 18.09.2020

VIPAP, trgatev, mobilnost KK, Parada učenja