Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O trebanjskih rokodelcih in rokodelstvu

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
21.12.2018 13:30

V tokratni oddaji »S Krko naokoli« v ospredje postavljamo rokodelce, ki so se v sklopu evropskega projekta povezali v zgodbo pod okriljem trebanjskega CIK. Poročali pa smo tudi o drugih temah.

Začeli smo kar na našem radiu, da predstavimo sodelovanje v vseslovenski akciji »Naj bo letos drugače« z naslovom »Prazniki brez pokanja«. Več o njej v pogovoru z odgovorno urednico Petro Majdič. Pripravili pa smo tudi nekaj nasvetov za tiste, ki imate živali in si ne želite, a bi jih pokanje petard spet vznemirilo – tako kot vsako leto v času božično-novoletnih praznikov.

Poročamo tudi s seje občinskega sveta Občine Mirna, katere svetniki so prvič obravnavali predlog odloka o proračunu za prihodnji dve leti. Predlog proračuna za prihodnje leto predvideva 3,3 milijona evrov prihodkov in nekaj več kot 3,6 milijona evrov odhodkov:

Bili pa smo tudi v Trebnjem, na odprtju razstave novih spominkov, ki so jih ustvarili rokodelci iz občin Dolenjske Toplice, Ivančna Gorica, Žužemberk in Trebnje. Predstavili smo tudi poseben – skupen izdelek, ki združuje vse štiri občine in rokodelska znanja v njih – igro spomin. Pa – kot smo uvodoma že povedali – še dve zgodbi trebanjskih rokodelk: Marije Prosenik in klekljarsko skupino Žnurce ter Irene Blaznik, ki ustvarja iz gline.

Oddajo »S Krko naokoli« je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN: Rokodelske in druge zgodbe (21.12.2018)