kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O ukrepih Zdravstvenega doma Novo mesto za zajezitev okužb z NCV

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
12.03.2020 11:30

V današnji oddaji v ospredje postavljamo ukrepe Zdravstvenega doma Novo mesto za zajezitev okužb z novim korona virusom.

Uvodoma smo sicer poročali o prvi posavski borzi »S kmetije na krožnik«, ki so jo pripravili na krški tržnici na Vidmu. Gre za projekt občinskega Centra za podjetništvo in turizem Krško. Z organizacijo takšnih srečanj želijo spodbuditi povezovanje med kmetijami, gostinci in javnimi zavodi ter prispevati k boljšemu vključevanju lokalnih ponudnikov v kratke preskrbovalne verige. Gre za regijo z bogato ponudbo od zelenjadarstva, sadjarstva, ribogojstva, vinogradništva in vinarstva do poljedelstva in živinoreje, oziroma za regijo, ki bi se lahko s pridelki in izdelki omenjenih panog oskrbovala sama.

V preostanku oddaje pa smo spregovorili o novih ukrepih, ki jih je te dni za zajezitev okužb z novim corona virusom sprejel Zdravstveni dom Novo mesto. Direktorica Alenka Simonič je na torkovi novinarski konferenci med drugim povedala, da k zajezitvi okužb lahko prispeva tudi sleherni posameznik z upoštevanjem navodil in priporočil. Novomeški zdravstveni dom je te dni na njihovi siceršnji telefonski številki uvedel še eno linijo in s tem omogočil možnost lažjega informiranja zainteresiranih posameznikov. Telefonska številka je tako 07/39-16-700, kjer lahko vsak dobi najnujnejše informacije tako glede prenaročil na posege, kot tudi glede delovnega časa posameznih ambulant. Sicer pa je dr. Simoničeva spregovorila tudi o pričakovanjih, o načrtih ob morebitnem povečanju števila okuženih, pa tudi o kadrovski zasedenosti in zaščitni opremi osebja. Povedala je tudi, da med osebjem novomeškega zdravstvenega doma zaenkrat ni okuženih, je pa eden od zaposlenih, ki po vrnitvi iz tujine ni bil v stiku z drugimi, v samoizolaciji.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 12.03.2020

Ukrepi v Zdravstvenem domu Novo mesto, prehranska borza v Krškem