strela, udar strele Svet24.si

Strela udarila v 22-letnega koroškega lovca

drekci Svet24.si

Poglejte ta ostuden prizor v središču Ljubljane

doncic-dragic Necenzurirano

Kdo je kriv, da niste mogli gledati Dončića in ...

bojan pozar kadic videtic ura moci Reporter.si

Propadlemu politiku Bojanu Požarju se udinjanje ...

riera Ekipa24.si

Riera je v šoku! Špancem razkril, kaj se je ...

marijana-batinić Njena.si

Ljubezen na vasi: Voditeljica Marijana Batinić se...

Zoran Janković Ekipa24.si

Kakšno vlogo ima v kaosu Olimpije Zoran ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O ukrepih Zdravstvenega doma Novo mesto za zajezitev okužb z NCV

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
12.03.2020 11:30

V današnji oddaji v ospredje postavljamo ukrepe Zdravstvenega doma Novo mesto za zajezitev okužb z novim korona virusom.

Uvodoma smo sicer poročali o prvi posavski borzi »S kmetije na krožnik«, ki so jo pripravili na krški tržnici na Vidmu. Gre za projekt občinskega Centra za podjetništvo in turizem Krško. Z organizacijo takšnih srečanj želijo spodbuditi povezovanje med kmetijami, gostinci in javnimi zavodi ter prispevati k boljšemu vključevanju lokalnih ponudnikov v kratke preskrbovalne verige. Gre za regijo z bogato ponudbo od zelenjadarstva, sadjarstva, ribogojstva, vinogradništva in vinarstva do poljedelstva in živinoreje, oziroma za regijo, ki bi se lahko s pridelki in izdelki omenjenih panog oskrbovala sama.

V preostanku oddaje pa smo spregovorili o novih ukrepih, ki jih je te dni za zajezitev okužb z novim corona virusom sprejel Zdravstveni dom Novo mesto. Direktorica Alenka Simonič je na torkovi novinarski konferenci med drugim povedala, da k zajezitvi okužb lahko prispeva tudi sleherni posameznik z upoštevanjem navodil in priporočil. Novomeški zdravstveni dom je te dni na njihovi siceršnji telefonski številki uvedel še eno linijo in s tem omogočil možnost lažjega informiranja zainteresiranih posameznikov. Telefonska številka je tako 07/39-16-700, kjer lahko vsak dobi najnujnejše informacije tako glede prenaročil na posege, kot tudi glede delovnega časa posameznih ambulant. Sicer pa je dr. Simoničeva spregovorila tudi o pričakovanjih, o načrtih ob morebitnem povečanju števila okuženih, pa tudi o kadrovski zasedenosti in zaščitni opremi osebja. Povedala je tudi, da med osebjem novomeškega zdravstvenega doma zaenkrat ni okuženih, je pa eden od zaposlenih, ki po vrnitvi iz tujine ni bil v stiku z drugimi, v samoizolaciji.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 12.03.2020

Ukrepi v Zdravstvenem domu Novo mesto, prehranska borza v Krškem