južna afrika, omikron Svet24.si

V Južni Afriki omikron podvojil okužbe

Alec Baldwin Svet24.si

Prvi intervju Aleca Baldwina po tragediji na ...

Lovro Sturm-2 Svet24.si

Umrl je bivši minister Lovro Šturm

janez jansa dz1 Reporter.si

Janša deli klonirano vsebino plagiatorskega ...

traktor tonin Necenzurirano

Tonina enkrat že zalotili, a se posel spet obeta ...

Meghan Odkrito.si

Meghan Markle - O tem še nikoli ni govorila ...

doncic dallas 1 re 3 Ekipa24.si

ČAROVNIK! Dončiću v samo 27 minutah uspevalo ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O ukrepih Zdravstvenega doma Novo mesto za zajezitev okužb z NCV

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
12.03.2020 11:30

V današnji oddaji v ospredje postavljamo ukrepe Zdravstvenega doma Novo mesto za zajezitev okužb z novim korona virusom.

Uvodoma smo sicer poročali o prvi posavski borzi »S kmetije na krožnik«, ki so jo pripravili na krški tržnici na Vidmu. Gre za projekt občinskega Centra za podjetništvo in turizem Krško. Z organizacijo takšnih srečanj želijo spodbuditi povezovanje med kmetijami, gostinci in javnimi zavodi ter prispevati k boljšemu vključevanju lokalnih ponudnikov v kratke preskrbovalne verige. Gre za regijo z bogato ponudbo od zelenjadarstva, sadjarstva, ribogojstva, vinogradništva in vinarstva do poljedelstva in živinoreje, oziroma za regijo, ki bi se lahko s pridelki in izdelki omenjenih panog oskrbovala sama.

V preostanku oddaje pa smo spregovorili o novih ukrepih, ki jih je te dni za zajezitev okužb z novim corona virusom sprejel Zdravstveni dom Novo mesto. Direktorica Alenka Simonič je na torkovi novinarski konferenci med drugim povedala, da k zajezitvi okužb lahko prispeva tudi sleherni posameznik z upoštevanjem navodil in priporočil. Novomeški zdravstveni dom je te dni na njihovi siceršnji telefonski številki uvedel še eno linijo in s tem omogočil možnost lažjega informiranja zainteresiranih posameznikov. Telefonska številka je tako 07/39-16-700, kjer lahko vsak dobi najnujnejše informacije tako glede prenaročil na posege, kot tudi glede delovnega časa posameznih ambulant. Sicer pa je dr. Simoničeva spregovorila tudi o pričakovanjih, o načrtih ob morebitnem povečanju števila okuženih, pa tudi o kadrovski zasedenosti in zaščitni opremi osebja. Povedala je tudi, da med osebjem novomeškega zdravstvenega doma zaenkrat ni okuženih, je pa eden od zaposlenih, ki po vrnitvi iz tujine ni bil v stiku z drugimi, v samoizolaciji.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 12.03.2020

Ukrepi v Zdravstvenem domu Novo mesto, prehranska borza v Krškem