mož elektirka Dobra karma

Tarot napoved: poudarjeni strahovi in podvojeni ...

luka mesec manca renko Svet24.si

Vplivni in zaljubljeni: pari med slovenskimi ...

masaza ajdovscina-pl Reporter.si

Kako do prostitutke v Ljubljani: mi smo jih našli...

zmago jelinčič Svet24.si

Zmago Jelinčič: "Janša je trojanski konj levih ...

Screenshot 2020-02-14 at 23.58.23 Necenzurirano

"Koliko iranskega denarja si dobil, gnida ...

Princ Harry Njena.si

Šok: Ubilo se je nekdanje dekle princa Harryja

anezi Njena.si

Anezi v šovu s skrivnim načrtom?

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O vinski kraljici, mostu pri Podbočju, o potapljačih in slovesu Dirka Heija

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
14.01.2020 11:30

Danes smo preleteli kar nekaj dogodkov, zato je oddaja spet polna različnih vsebin. Med drugim smo nekaj besed namenili tudi akademskemu kiparju, Nizozemcu Dirku Heiju, ki je vrsto let živel v Beli krajini.

V uvodu smo nekaj besed namenili 24.vinski kraljici. To je postala Ana Pavlin z Otočca. 24-letna študentka zadnjega letnika magistrskega študija turizma na ljubljanski ekonomski fakulteti je bila leta 2018 tudi cvičkova princesa. Pavlinova, ki je članica Društva vinogradnikov Grčevje in si vinogradniške izkušnje nabira že od otroštva, ko pomaga očetu v vinogradu in na Matjaževi domačiji, bo tako na številnih dogodkih doma in v tujini predstavljala vse tri slovenske vinorodne dežele, slovenska vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino.

Za težko pričakovano cesto Hrastnik-Zidani Most in spremenjeno traso ceste Rimske Toplice-Zidani Most-Radeče, ki bosta zagotovili hitrejšo in varnejšo povezavo osrednje Slovenije s Posavjem, trenutno potekajo odkupi zemljišč in objektov. Tudi o tem poročamo v naši oddaji.

Partnerji projekta »Z roko v roki do kakovostne prehrane« pa so minuli petek v prenovljeni hiši na novomeškem Bregu odprli Podeželsko-izobraževalni center. Več o njem je spregovorila dekanja visoke šole za upravljanje podeželja Grm Novo mesto Lea Marija Colarič-Jakše.

Klub za podvodne aktivnosti Novo mesto je minulo soboto opoldne pripravil tradicionalno odprtje potapljaške sezone z zimskim potopom v reko Krko. Tudi mi smo bili tam. Okoli 100 potapljačev iz vse Slovenije se je zbralo pred prostori kluba na novomeški Loki, 38 potapljačev pa se je potopilo v zimsko ohlajeno reko in s tem prikazalo zmožnost potapljanja v najtežjih razmerah.

Ob koncu pa smo spregovorili še o nizozemsko-slovenskem kiparju Dirku Heiju, ki je umrl v 87.letu starosti. Od leta 1987 je živel in ustvarjal v Obrhu pri Dragatušu.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 14.01.2020

Vinska kraljica, prenove cest, podeželsko izobraževalni center, potapljači, Dirk Heij