Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič osupnil s podrobnostmi glede ...

Tara Zupancic ok (2) Njena.si

Vroča Tara Zupančič priznala, kaj je ukradla

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O virusu in novomeških projektih

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
22.10.2020 11:30

V tokratnih vsebinah bomo nekaj več spregovorili o novem koronavirusu. Kakšen je to virus in zakaj je tako vztrajen. Pa tudi o projektih v novomeški občini.

Uvodoma smo predstavili razmišljanje mikrobiologinje prof.dr. Maje Rupnik, sicer vodje oddelka za mikrobiološke raziskave v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano. Meni, da bo po letošnji zimi prišel nov val okužb z novim koronavirusom še naslednjo jesen, nato pa se bo človek na virus navadil. Vendar, povsem varni ne bomo nikoli in v bistvu imamo srečo, da ni virus bolj smrtonosen. Več o njem v naši današnji oddaji.

V prvi polovici drugega mandata župana Gregorja Macedonija so v novomeški občini v dobri meri uresničili napovedano nadaljevanje naložbenega cikla. Med največjimi zalogaji je sicer že potekajoči projekt bazenskega kompleksa v Češči vasi. Veliko zastavljenega so že izvedli, na področjih, kot sta prenova državnih cest in razvoj novomeškega arheološkega parka, pa bi radi hitreje napredovali. Mestna občina Novo mesto je sicer v prvi polovici Macedonijevega drugega mandata iz državnih in evropskih mehanizmov izkoristila tudi 12,6 milijona evrov.

Več o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.