lunin mrk Dobra karma

Tokrat bosta polna luna in lunin mrk vašim ...

krek zlatko3 Svet24.si

Krek: "Dobesedno sem se boril, da sem lahko ...

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Janše ne bodo pokopali ne Kučan ne Golobič ne ...

Janez Majcen Svet24.si

Kilogram krompirja že za cent, dva, tri ...

Logar-1 Necenzurirano

Državnega denarja za podjetja ni, za projekt ...

tanja-žagar, pecivo Odkrito.si

Je Tanja Žagar obupala?

Ana Lu Lamut Njena.si

Najini mostovi: 'Klaro' razveselili oboževalci ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O virusu in novomeških projektih

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
22.10.2020 11:30

V tokratnih vsebinah bomo nekaj več spregovorili o novem koronavirusu. Kakšen je to virus in zakaj je tako vztrajen. Pa tudi o projektih v novomeški občini.

Uvodoma smo predstavili razmišljanje mikrobiologinje prof.dr. Maje Rupnik, sicer vodje oddelka za mikrobiološke raziskave v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano. Meni, da bo po letošnji zimi prišel nov val okužb z novim koronavirusom še naslednjo jesen, nato pa se bo človek na virus navadil. Vendar, povsem varni ne bomo nikoli in v bistvu imamo srečo, da ni virus bolj smrtonosen. Več o njem v naši današnji oddaji.

V prvi polovici drugega mandata župana Gregorja Macedonija so v novomeški občini v dobri meri uresničili napovedano nadaljevanje naložbenega cikla. Med največjimi zalogaji je sicer že potekajoči projekt bazenskega kompleksa v Češči vasi. Veliko zastavljenega so že izvedli, na področjih, kot sta prenova državnih cest in razvoj novomeškega arheološkega parka, pa bi radi hitreje napredovali. Mestna občina Novo mesto je sicer v prvi polovici Macedonijevega drugega mandata iz državnih in evropskih mehanizmov izkoristila tudi 12,6 milijona evrov.

Več o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.