Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

tonin cigler kralj horvat nsi bobo Reporter.si

Janševa peta kolona: ti ljudje so razlog, da se ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič padel! Slovenec je bil žrtev ...

Tara Zupancic ok (2) Njena.si

Vroča Tara Zupančič priznala, kaj je ukradla

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O zbiralnikih odpadnega jedilnega olja, tretji razvojni osi in prekmurski razstavi

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
01.06.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat predstavili, kako poteka projekt postavljanja zbiralnikov odpadnega jedilnega olja, kaj je novega na področju Tretje razvojne osi in vas povabili v kostanjeviško galerijo k ogledu razstave prekmurskih umetnikov

Komunala Novo mesto je prejšnji konec tedna v sklopu projekta »Odpadno olje na bolje« začela postavljati zbiralnike. Ti so prepoznavne rumene barve, vanje sodi izključno jedilno olje, postavljeni pa bodo na že obstoječih ekoloških otokih. V sklopu projekta bo poleg postavitev zabojnikov izjemnega pomena tudi osveščanje. Novomeška komunala je tako za projekt dobila 75 tisoč evrov evropskega denarja, ki poleg nakupa in postavitve zabojnikov ter gospodinjskih posodic, vsebuje tudi različne akcije osveščanja. Nepravilno odvrženo odpadno jedilno olje na primer v straniščno školjko, lahko na vodovodni poti povzroči veliko škode. In kje so ali pa še bodo ti zbiralniki? O tem v oddaji »S Krko naokoli«.

Občina Mirna bo za obnovo in preplastitve cest na devetih odsekih po minuli petek podpisani pogodbi s podjetjem Komunalne gradnje Grosuplje namenila 75 tisoč evrov. Pogodbo sta podpisala mirnski župan Dušan Skerbiš in direktor KGG Viktor Dolinšek.

Vlada je določila financiranje triaže v devetih satelitskih urgentnih centrih. Med njimi sta tudi Kočevje in Sevnica.

Okoljski minister Brežičan Andrej Vizjak po neuspeli tožbi združenja Rovo proti gradbenemu dovoljenju za prva dela na odseku načrtovane hitre ceste Velenje-Slovenj Gradec upa na čimprejšnji začetek gradnje tretje razvojne osi. Pred dnevi se je srečal s predstavniki Mladinske iniciative za tretjo razvojno os in dejal, da so njihove zahteve povsem na mestu. Tretja razvojna os je po Vizjakovih besedah eden od projektov, zaradi katerih so na ministrstvu za okolje in prostor v okviru protikriznih ukrepov predlagali nekatere spremembe gradbene zakonodaje v smislu učinkovitejše gradnje.

Ob koncu današnje oddaje, pa smo nekaj minut namenili tudi kulturi. V novem razstavišču Galerije Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki je od sobote na ogled gostujoča razstava »Osamljenosti - izrazi tesnobe v prekmurski likovni umetnosti« z izborom del stalne zbirke Galerije Murska Sobota. Lani pripravljena razstava je posvečena stoletnici priključitve Prekmurja in združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 01.06.2020

O odpadnem jedilnem olju, tretji razvojni osi, prekmurski razstavi v Kostanjevici