žalostna ženska Dobra karma

'Odločila sem se pisati vsem tistim, ki ste ...

Simon Kukec Svet24.si

Ste ga videli? Na lastno pest je zapustil ...

jankovic ceferin bobo 2 Reporter.si

Zoran Janković svojega nekdanjega odvetnika ...

klop, klopi Svet24.si

Najbolj nevarna "zverina" v Sloveniji prebujena in...

20200219-00990349 Necenzurirano

Med epidemijo še čistka v policiji

miljana kulic Odkrito.si

Zadruga: Popljuvala očeta svojega otroka

Jenrej Tozon Njena.si

Jernej Tozon svojo Evo odriva stran od sebe

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O zbirki arheoloških plakatov, HE Mokrice, sejah in črnomaljski bioplinarni

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
20.12.2019 11:30

Današnja oddaja je namenjena različnim vsebinam, nekoliko obširnejše pa bomo poročali tudi o zanimivi zbirki arheoloških plakatov.

Najprej smo se ustavili v občini Brežice in spregovorili o gradnji hidroelektrarne Mokrice in o protipoplavni zaščiti na Brežiškem.

V Črnomlju, kjer so se minula leta srečevali s smradom iz bioplinarne v bližnjih Lokvah, se stanje po prehodu bioplinarne v last Petrola popravlja. Občasno in ob določenih vremenskih pogojih sicer še nekoliko zasmrdi, a to ni primerljivo s smradom pred izvedbo sanacijskih ukrepov v bioplinarni. Kaj so storili za boljše razmere, pa v naši oddaji »S Krko naokoli«.

Poročamo še s seje občinskega sveta Občine Mirna, kjer so med drugim potrdili prvi rebalans proračuna za prihodnje leto in tudi višje cene programov v vrtcu Deteljica.

Črnomaljski svetniki pa so se na redni seji v torek najdlje zadržali pri točki predloga sklepa o sprejemu elaborata o oblikovanju cen 24-urne dežurne pogrebne službe v občini Črnomelj. Predloga za potrditev cene svetniki niso potrdili.

Ob koncu našega radijskega potepa pa smo se odpravili še v Dolenjski muzej, kjer so v torek podpisali dogovor o trajnem sodelovanju med Muzejem antičkog stakla iz Zadra in Dolenjskim muzejem Novo mesto, podrobneje pa smo predstavili tudi zbirko arheoloških plakatov, ki je najštevilčnejša daleč naokoli.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 20.12.2019

Arheološki plakati, HE Mokrice, občinske seje, bioplinarna Črnomelj