požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O življenju in delu v Domu starejših v Novem mestu in o donaciji

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
14.01.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat spregovorili o Domu starejših občanov v Novem mestu. Tam smo bili na krajši slovesnosti ob predaji donacije, ki jo je stanovalcem in osebju kupila novomeška Krka.

V oddaji so zaposleni v domu povedali kar nekaj zanimivih informacij, vodja službe za odnose z javnostmi Elvira Medved, pa je spregovorila o poslanstvu Krke »živeti zdravo življenje in skrbeti tudi za kakovostno in boljše življenje vseh ljudi v družbenem okolju«. Del njihovih družbeno odgovornih prizadevanj je tudi donacija aparata, s katerim prispevajo k bolj kakovostnemu bivanju stanovalcev Doma starejših občanov Novo mesto.

Profesionalno terapevtsko kolo - torej darilo Tovarne zdravil Krka, ima obsežen spekter uporabe in je primerno tako za pokretne kot gibalno ovirane stanovalce. Omogoča aktivno in pasivno gibalno terapijo rok in nog. Združuje različne funkcije in omogoča individualno prilagoditev potrebam posameznika, glede na njegovo zdravstveno stanje. Terapija se lahko izvaja tudi na invalidskem vozičku. Ves čas terapije pa se stanje napredka spremlja in beleži.

Z vadbo na tem pripomočku se uravnava mišični tonus, povečuje moč srca, pridobiva se na moči ter kondiciji posameznika, hkrati pa se izboljšuje možnost hoje in ravnotežja. Pozitivno deluje na psihično stabilnost ter dobro počutje in spanec.

V sklopu terapevtskega kolesa je tudi video modul, ki še dodatno dvigne motivacijo za aktivno vadbo. Stanovalcu omogoča nepozabno interaktivno izkušnjo, kjer lahko kolesari po različnih izbranih svetovnih destinacijah. Kolo MOTOmed muvi terapevtsko deluje na različnih področjih človekovega delovanja, kar dviguje stopnjo stanovalčeve samostojnosti in s tem izboljšuje kakovost življenja.

Sicer pa bomo slišali tudi, kakšno je »družabno« življenje v novomeškem Domu starejših občanov, kako je poskrbljeno za različne aktivnosti, kako so v njihova življenja vpeti prostovoljci in kako ljudje danes sprejemajo odločitev o tem, da bi del svojega življenja preživeli na varnem – v enem od domov za starejše.

Več v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN: 14.01.2019

Oddaja "S Krko naokoli"