mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O Župančičevi frulici, MOST-u, VIPAP-u in o mladini ŠC Novo mesto

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
07.05.2020 11:30

V današnji oddaji objavljamo nekaj zanimivejših novic iz naše regije.

Uvodoma smo bili v kočevskem koncu, kjer prostovoljci sadijo še zadnje sadike mladega drevja po kočevskih gozdovih na območju Poloma. S tem zaključujejo obsežno obnovo poškodovanih gozdov v lasti občine. Letos j bilo tako posajenih že skoraj 35.000 dreves.

Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj je objavil razpis za mlade pesnike in deklamatorje 30. Župančičeve frulice. Letos bo edinstvena, nekoliko drugačna, a še vedno Župančičeva frulica.

Trije mladi Grosupeljčani pa so v času korona ukrepov razvili napravo, ki z UV-svetlobo razkuži do sto bankovcev na minuto. Tudi o tem poročamo.

Med tem člani krškega projekta MOST že ves čas korona izolacije pomagajo uporabnikom na terenu. Organizirano imajo redno dostavo pripravljenih toplih obrokov in nabavo nujnih življenjskih potrebščin, kot so živila in zdravila. Pri Projektu MOST pa ugotavljajo, da njihovi uporabniki najbolj potrebujejo družbo in s tem pogovor in občutek varnosti, da le niso povsem sami.

V zadnjem delu oddaje smo poročali o papirnici Vipap Videm Krško, ki je pod novim češkim lastnikom RIDG Holding začela postopek prestrukturiranja. Vodila ga bo novoimenovana kadrovska direktorica Vesna Kemper, ki je to funkcijo prevzela marca, šlo pa bo predvsem za modernizacijo proizvodnje in za postopek stabiliziranja družbe, v kateri je skoraj 400 zaposlenih.

Prihodnji teden bodo ob določenih omejitvah spet možni obiski stanovalcev Doma starejših občanov Metlika, na naši spletni strani pa lahko pokukate tudi v gnezdilnico, ki so jo pripravili mladi na Šolskem centru Novo mesto za parček siničk. Samička je – kot smo že poročali – zvalila 9 jajčk, iz katerih so se pred dnevi izvalili mladiči. Ti že čakajo na svoja imena.

Podrobneje o vseh omenjenih temah v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec. 

Oddaja "S Krko naokoli", 07.05.2020

O Župančičevi frulici, krškem MOST-u, VIPAP-u in gnezdilnici ŠCNM