Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Ob odprtju frizerskih in kozmetičnih salonov

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
04.05.2020 11:30

V tokratni oddaji smo v ospredje postavili samozaščitne ukrepe in protokole v frizerskih in kozmetičnih salonih. Naša gostja je bila direktorica Območne obrtno podjetniške zbornice Novo mesto mag. Emilija Bratož.

Članice tekstilne sekcije, ki deluje pod okriljem omenjene zbornice, so se tokrat izkazale s še eno izjemno gesto in svojim kolegom in kolegicam iz sekcije frizerjev in kozmetikov podarila pralne zaščitne maske. Delo na, za okužbe s covidom-19, najbolj ogroženih delovnih mestih je prav gotovo tudi delo frizerjev in kozmetikov, ki so v neposrednem stiku s stranko in na zelo majhni razdalji. Na pobudo šivilje in predsednice tekstilne sekcije pri zbornici Novomeščanke Renate Novak, so Mirjam Duh iz Novega mesta, Fanika Godec iz Škocjana ter Marta Ilovar iz Šmarjeških Toplic solidarno izdelale tisoč pralnih zaščitnih maske za frizerje in kozmetike, ki so po sedmih tednih danes spet začeli delat in 300 so jih razdelile frizerskim in kozmetičnim salonom. Vsak je dobil po 6 takšnih mask. Ostalih 700 pa bo možno naročiti tudi za delovanje v ostalih dejavnostih, predvsem v proizvodnji, transportu, drugih storitvenih dejavnostih, servisih ali pa za osebno dnevno rabo.

Če bi kdo potreboval večjo količino, jih lahko naroči preko sekcije tekstilcev ali direktno pri šiviljah, ki so zdaj dobrodelno sešile maske iz materiala, ki ga je zagotovila zbornica. Sicer pa smo se z mag. Bratož pogovarjali tudi o posledicah koronačasov predvsem na frizersko in kozmetično dejavnost.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec. 

Oddaja "S Krko naokoli", 04.05.2020

Ob odprtju frizerskih in kozmetičnih salonov pogovor z dir. OOZNM