900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Od ekstremnega kolesarjenja do nematerialnega življenja

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
09.09.2019 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat predstavili tri teme: Zakaj so v Kočevju morali sklicati izredno občinsko sejo, kako je Matjaž Golob prekolesaril Slovenijo in kako Viljem Gogala že leta živi v povsem nematerialnem svetu.

Najprej smo bili torej v Kočevju, kjer so na izredni seji prejšnji teden govorili o varnostnih razmerah v tej občini. Svetniki od različnih institucij zahtevajo takojšnje ukrepanje.

Novomeški rekreativni kolesar Matjaž Golob je uspešno opravil svoj podvig. Z namenom osveščanja o celiakiji je v dveh tednih prekolesaril 3.000 km in obiskal vseh 212 slovenskih občin. Vas zanima, kaj ga motivira, da vedno znova pripelje do cilja?

In še eno zanimivo zgodbo predstavljamo. V Knjižnici Mirana Jarca je bil nedavno poseben gost Viljem Gogala, ki je predstavil prav tako posebno knjigo. Svetovni popotnik se je pred leti umaknil iz materialnega svet, v katerem ne potrebuje denarja. Izkušnje na svojih popotniških poteh je predstavil v svoji knjigi Potopis: Popotniško zorenje Viljema Gogale. Gre za popotnika posebne vrste, ki nima bančnega računa, potuje brez denarja, na svoji poti pa se ne ozira na to, kje bo prespal, kaj bo jedel in kako bo oblečen. Po izobrazbi pravnik in magister sociologije je preromal večino evropskih romarskih poti in in spletal posebne vezi z lastnim življenjem in posebnimi izkušnjami. Več o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN: 09.09.2019

O kriminalu v Kočevju, pa tudi o podvigu Matjaža Goloba in o svetovnem popotniku Viljemu Gogali