ribi Dobra karma

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko ...

1_isaac palma otrok Svet24.si

Isaac Palma: "V Sloveniji otroke vzgajate bolj ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

zmago jelinčič Svet24.si

Sodišče zavrnilo Jelinčičevo tožbo! Zmago je ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Od ekstremnega kolesarjenja do nematerialnega življenja

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
09.09.2019 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat predstavili tri teme: Zakaj so v Kočevju morali sklicati izredno občinsko sejo, kako je Matjaž Golob prekolesaril Slovenijo in kako Viljem Gogala že leta živi v povsem nematerialnem svetu.

Najprej smo bili torej v Kočevju, kjer so na izredni seji prejšnji teden govorili o varnostnih razmerah v tej občini. Svetniki od različnih institucij zahtevajo takojšnje ukrepanje.

Novomeški rekreativni kolesar Matjaž Golob je uspešno opravil svoj podvig. Z namenom osveščanja o celiakiji je v dveh tednih prekolesaril 3.000 km in obiskal vseh 212 slovenskih občin. Vas zanima, kaj ga motivira, da vedno znova pripelje do cilja?

In še eno zanimivo zgodbo predstavljamo. V Knjižnici Mirana Jarca je bil nedavno poseben gost Viljem Gogala, ki je predstavil prav tako posebno knjigo. Svetovni popotnik se je pred leti umaknil iz materialnega svet, v katerem ne potrebuje denarja. Izkušnje na svojih popotniških poteh je predstavil v svoji knjigi Potopis: Popotniško zorenje Viljema Gogale. Gre za popotnika posebne vrste, ki nima bančnega računa, potuje brez denarja, na svoji poti pa se ne ozira na to, kje bo prespal, kaj bo jedel in kako bo oblečen. Po izobrazbi pravnik in magister sociologije je preromal večino evropskih romarskih poti in in spletal posebne vezi z lastnim življenjem in posebnimi izkušnjami. Več o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN: 09.09.2019

O kriminalu v Kočevju, pa tudi o podvigu Matjaža Goloba in o svetovnem popotniku Viljemu Gogali