Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

S Krko naokoli

SKN (avdio): Od oživljanja v koronavirusnih časih do novomeškega bazena

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
21.09.2020 08:40

Tokrat smo predstavili nekaj aktualnih tem. Spregovorili smo o oživljanju v koronavirusnih časih, obiskali šentjernejsko šolo, predstavili novomeški bazen in projekt gradnje HE na spodnji Savi.

Uvodoma smo spregovorili o postopku oživljanja v novih koronavirusnih časih. Nedavno so to dilemo pojasnili na predstavitvi na novomeškem Glavnem trgu v delavnici s tem naslovom. Predstavniki Območnega združenja Rdečega Križa Novo mesto so povedali, da je vzbudila veliko zanimanja mimoidočih.

Osnovno šolo Šentjernej letos obiskuje 772 otrok, kar je kar petdeset več kot v lanskem šolskem letu. Novi ravnatelj Aljoša Šip je povedal, da so vpisali en oddelek prvošolcev več, trend povečanja vpisa pa pričakujejo tudi v prihodnjih nekaj letih. Šentjernejsko osnovno šolo tako obiskujejo 104 prvošolci, po informacijah iz vrtca pa bo več otrok tudi v prihodnje, kar bo izziv tako za šolo kot vrtec. Na šoli, kjer so povečevanju števila otrok prilagodili tudi nova zaposlovanja, ki jih je kar nekaj, primanjkuje predvsem sodelavcev s posebnimi znanji. Zaenkrat s prostorom ni težav, a za naprej bo zagotovo stiska. Tudi o tem v naši oddaji.

Mestna občina Novo mesto je prejšnji teden na ogled postavila razstavo natečajnih rešitev za bazenski kompleks v okviru športno-rekreacijskega parka v Češči vasi. Zmagovalno rešitev sta izdelala Dean Lah in Milan Tomac s sodelavci iz ljubljanskega arhitekturnega biroja Enota. Na ogled je v prostorih bodočega domoznanskega oddelka novomeške knjižnice Mirana Jarca še do 16. oktobra, od ponedeljka do petka med 7. in 19. uro.

Ob koncu oddaje pa smo predstavili še projekt izgradnje hidroelektrarn na srednji Savi. Koncesija bo v začetku prihodnjega meseca podpisana s Holdingom slovenske elektrarne. Tako je napovedal minister za okolje in prostor Andrej Vizjak, ki je pojasnil tudi nekaj podrobnosti.

Sicer pa več o omenjenih temah v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 21.09.2020

Oživljanje v času COVID-19, novomeški bazen, OŠ Šentjernej, HE na srednji Savi